İzmir’de telefon yoluyla insanları dolandıran altın çetesi, 4 Dünya, 9 Türkiye Kick Boks Şampiyonluğu bulunan Cesur Turgay’ı dolandırmaya kalkmış, jandarmanın takibiyle dolandırıcılarla buluşan Turgay, çete üyesini tek yumrukla adeta nakavt etmişti. Altın çetesini çökerten yumruğuyla ünlenen Turgay’ın, azim dolu bir hikayesi olduğu ortaya çıktı.

12 yaşında babasıyla yaşadığı tartışma sonrası Mardin’den İzmir’e kaçan ve parklarda yaşayan Turgay, kötü arkadaş çevresi nedeniyle uyuşturucu bağımlısı oldu. Turgay’ın hayatını değiştiren şey ise önünden geçtiği spor salonunda karşılaştığı antrenörün “Çocuklara kötü örnek oluyorsun” sözü oldu. Antrenörün sözünden etkilenen Turgay, ertesi gün tekrar aynı spor salonuna giderek, “Madem kötü örnek oluyorum, beni de spora kazandır” dedi. Turgay, o günden sonra hayata karşı gardını aldı ve zaman içerisinde sayısız başarılara imza attı. 4 Dünya, 9 Türkiye Kick Boks Şampiyonluğu bulunan Cesur Turgay, şimdi hem müteahhitlik yapıyor hem de kick boks'a devam ediyor. “Ringlerin katili” lakaplı Turgay, spor sayesinde güzelleştirdiği hayatında bir de yuva kurdu, oğlunun adını ise soğuk günlerinde yattığı parkları anımsayarak “Ayaz” koydu.
“YA ÖLMÜŞTÜM YA DA CEZA EVİNDEYDİM”
“Benim tedavim spor oldu. Spora başlayınca kötü çevreden de uyuşturucudan da uzaklaştım. Eğer o spor salonunun önünden geçmeseydim ya ölmüştüm ya da ceza evindeydim” diyen Turgay, yıllarca dünyanın en tehlikeli bölgelerinde devlet büyüklerine ve üst düzey iş adamlarına yakın korumalık yapan Nuri Taş ile antrenmanlarına devam ediyor. Başarılı sporcu aynı zamanda kendisi gibi uyuşturucu bağımlısı olan gençleri de spora kazandırmaya devam ediyor. Uyuşturucu bağımlısı gençlere seslenen Turgay, “Kendilerini küçük görmesinler. Her yerde spor salonları var. Ben o çukurdan nasıl çıktıysam herkes çıkabilir. ‘Antrenörler, bu uyuşturucu bağımlısıdır, salona girmesin’ diye düşünmesinler. O gençlerin ellerinden tutsunlar” dedi.
Turgay, 2017 yılında Survivor programına katılmak istediğini de sözlerine ekledi.