Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Viranşehir ilçesinde PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG- H'nin isim değiştirerek Sivil Savunma Birlikleri (YPS) olarak yapılanma içerisine girdiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, YPS’nin Şanlıurfa sorumlusu olduğu iddia edilen O.Ç. ile M.S.’nin Mardin'den kente geldiklerini saptadı. Viranşehir ilçe girişinde kontrol noktası oluşturan polis, 2 şüphelinin bulunduğu aracı durdurdu. Bu sırada polis, otomobilde bulunan şüphelilerin üzerlerinden yola bir şeyler attığını fark etti. Polislerin çevrede yaptığı aramada hafıza kartı ile flash bellek bulundu.


Gözaltına alınan 2 şüphelinin attıkları hafıza kartlarının incelemesinde örgüt üyelerinden, kentte Valilik ve Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere resmi kurumlara yapılacak bombalı saldırılara öncelik verilmesi istendiği ortaya çıktı. Hafıza kartlarında ayrıca Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine komşu olan PYD denetimindeki Kobani'den Nusaybin'e yüklü miktarda mühimmat aktarımı yapılması istendiği de belirlendi. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması süren şüpheliler O.Ç. ile M.S., işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.
 

Kaynak : DHA