İşte Çetinkaya'nın tesettür Kararının detayları...

-10 sene önce manevi bir yolculuğa çıktım. Örtünmem kendi içimde nefsimle  verdiğim mücadele neticesinde attığım bir adımdır. Uzun süre önce  aldığım  bir  karardı . Cesaret etmem biraz zaman  aldı . Geçen pazar kapandım. Öngyargılar olunca üzülüyorum. Dualarımda, beni kıranlara, sert davrananlara, hakaretlere bile kalbimin sertleşmemesini diliyorum.

-Tiwiter daki fotoğrafımı değiştirdim çünkü neysem oyum. Bu benim kendi manevi yolculuğumla ilgili. Bundan sonra sokağa çıkarken üzerime giydiğim kıyafete çektiğim ilgiden beslenmemek istemememle ilgili bir  karar .

-Yarışlara devam edeceğim. 2014 yılında hayallerim devam ediyor. Önümüzdeki hafta Dubai'ye gidiyorum. Ama önümüzdeki sene ne olacak biraz sponsorlara bağlı. Cebimden çok para harcadım eğer imkan olursa yarışırım. Rızkı  veren   Allah . Bir kapı kapanır bir kapı açılır. Gerekirse bırakırım.

-Bazı  insanlar  " Sen  artık eve kapanırsın Sen git Suudi Arabistan'da araba kullanılmayan  yerde otur" diye yazıyor. Böyle bir niyetim yok. Ben Allah'a doğru bir adım  atmak istedim. Bugünü kadar kazandığım başarılardan vazgeçmeyi şu aşamada düşünmüyorum. Ama engel çıkarırlarsa bırakırım.

-10 sene önce sigarayı bıraktım. 6 yıl önce de  alkolü ... 3 yıl önce namaza kılmaya başladım. Bunlar hep yavaş yavaş oldu.