Bir kız öğrenciyi "bir kadın böyle kahkaha atmaz" diyerek uyardığı iddia edilen Esra Hoca'yı 'gericilikle' suçlayan öğrenciler ayaklandı.
Mimar Sinan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi bir grup, Osmanlıca derslerine giren Yard. Doç. Esra Keskinkılıç hakkında, geçtiğimiz günlerde dersten önce kahkaha attığını duyduğu bir kız öğenciye "Bir kadın böyle kahkaha atamaz. Nerede olduğunu unuttun galiba" sözleriyle düşmanca tutum sergilediği suçlamasında bulundu.
Keskinkılıç'ın görevden alınması için imza toplayan öğrenciler, dün öğleden sonra da okul kantininde forum düzenledi.
Öğrenciler, Osmanlıca hocası Esra Keskinkılı'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Foruma katılan öğrencilerle iddialarını kabul etmeyen bazı öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Olay tamamen kurgu
Keskinkılıç, okul yönetiminin eylemden haberdar etmeleri nedeniyle güvenlik gerekçesiyle okula gidemediğini belirtti.
Kahkaha olayının hiç yaşanmadığını, hatta olayın geçtiği öne sürülen 28 Ekim günü kendisinin okulda bile olmadığını dile getiren Keskinkılıç, "O gün 29 Ekim cumhuriyet bayramı nedeniyle yarım gün mesai vardı. Benim dersim öğleden sonra olduğu için okula gelmemiştim. Bu öğrenciler benim dersime girmez, her sene de kalırlar.
Derse girip geçmek yerine de böyle ilginç bir yönteme başvurarak, hem dersten hem de hocadan kurtulmanın yolunu arıyorlar. böyle bir olay yok" dedi