AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, 'Türkiye AB'den kopmuyor, Avrupa değerlerinden uzaklaşmıyor. Bunun tam tersi gerçekleşiyor. Avrupa Türkiye'den uzaklaşıyor. Avrupa Türkiye'den kopuyor, kendi değerlerini çiğniyor.' dedi
Ünal: Türkiye, AB'den Kopmuyor, Avrupa Türkiye'den Uzaklaşıyor
AB ile ilişkilere de değinen Ünal, Avrupa Parlamentosunun aldığı, Türkiye ile üyelik müzakere sürecinin dondurulmasına ilişkin tavsiye kararına yönelik Genel Kurulda değerlendirmelerin yapıldığını anımsattı.
Ünal, şunları kaydetti:
"AVRUPA TÜRKİYE'DEN KOPUYOR"
"Türkiye AB'den kopmuyor, Avrupa değerlerinden uzaklaşmıyor. Bunun tam tersi gerçekleşiyor. Avrupa Türkiye'den uzaklaşmaya çalışıyor, uzaklaşıyor; Avrupa Türkiye'den kopuyor. Avrupa, kendi değerlerini çiğniyor.
Bize 'Ekonomiyi büyütmeyeceksin.' diyorlar, 'Savunma sanayisinde yatırım yapmayacaksın, pazarımıza ortak olmayacaksın, tank üretmeyeceksin, uçak üretmeyeceksin, milli piyade tüfeği, denizaltı üretmeyeceksin.' diyorlar. 'Seçimin hiçbir önemi yok, Gezi'de sizi devirmeye çalıştık, deviremedik. 17-25 Aralıkta Fetullahçıları kullanarak sizi devirmeye çalıştık, deviremedik.
"SEÇİMİN HİÇBİR ANLAMI YOK"
Seçimin hiçbir anlamı yok. Fetullahçı bir darbe yaparak 15 Temmuz'da sizi devirmeye çalıştık, yine deviremedik. Bu nedenle sizinle uğraşıyoruz, sizinle mücadele ediyoruz.' demeye getiriyorlar. '15 Temmuz'da ölmeniz gerekirdi, ölmediniz.' diye bize hesap sormaya kalkışıyorlar. 'Suriyelilere sahip çıkmayacaksınız, Suriye'de oldubittiye göz yumacaksınız, Irak'ta mezhep savaşında mazlumlara, mağdurlara sahip çıkmayacaksınız' diyorlar. 'DAİŞ'le biz mücadele ederiz, siz bu işe karışmayın.
"TERÖRLE ASLA MÜCADELE ETMEYİN DİYORLAR"
DAİŞ size saldırıyorsa, canlı bombalarla size saldırıyorsa bile DAİŞ'le mücadele etmeyin.' diyorlar. 'PKK'ya, PYD'ye asla dokunmayın, terörle asla mücadele etmeyin.' diyorlar. 'FETÖ'ye el uzatmayacaksın, FETÖ'yle uğraşmayacaksın.' diyorlar. Biz bağımsız bir devletiz, ülkeyiz, bu şartların hiçbirisini kabul etmeyiz. Biz 15 Temmuz'da ölümden dönmüş bir milletiz, bizi hiçbir şeyle korkutamazlar. Bağımsız bir ülke olarak çıkarımız neredeyse biz onu yaparız ve onu yapmaya devam edeceğiz."