Bishop, uçağın, Kuala Lumpur'dan sonra Avustralya'nın Perth kentine devam etmesinin planlandığını belirtti.

 Hayatını kaybeden tanınmış akademisyenler arasında Uluslararası AIDS Topluluğu'nun eski Başkanı Joep Lange'ın da bulunduğu sanılıyor.

Cesetler 4 kilometrelik alana yayıldı

Ukrayna'nın Donetsk bölgesine düşen Malezya Havayolları uçağının enkazının bulunduğu alanda çok sayıda itfaiye eri ve teknik ekip çalışmalarını sürdürüyor. Uçağın parçalanan gövdesi bir köyün çok yakınına düşerken diğer parçalar ve onlarca ceset 4 kilometrekarelik alana yayılmış durumda.

Olay yerinde bulunan görevliler, cesetlerin üstünü örterken yolcuların bagajlarının da dört bir yana dağıldığı görülüyor.

 Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından güvenlik çemberine alınan olay yerine yalnızca akredite olan basın mensupları alınıyor.

 Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a giderken düşen uçakta 298 yolcu bulunuyordu. Uçağın karadan vurularak düşürüldüğü ileri sürülüyor.

 Alternatif rotalar

 Bu arada Malezya Havayolları, uçağının düşmesinin ardından, Avrupa seferlerinin rotalarının değiştirildiğini bildirdi.

 Malezya Havayolları'nın açıklamasında, Avrupa'ya ya da Avrupa'dan yapılan seferler için, Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu tarafından daha önce "güvenli" ilan edilen rota yerine, alternatif rotalar belirlendiği kaydedildi.

 Malezya Başbakanı Necip Rezak, uçağın düşmeden önce imdat çağrısı yapmadığını bildirmişti. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da uçağın, "görünüşe bakılırsa vurulduğunu" belirterek ayrıntıların henüz netlik kazanmadığını söylemişti.

 Malezya Havayolları Avrupa Direktörü Huib Gorter, uçakta 283 yolcu ve 15 kişilik mürettebat olduğunu bildirmişti. İlk belirlemelere göre, yolcular arasında 154 Hollandalı, 27 Avustralyalı, 23 Malezyalı, 11 Endonezyalı, 4 Alman, 6 İngiliz, 4 Belçikalı, 3 Filipinli ve 1 Kanadalı olduğunu belirten Gorter, diğer yolcuların milliyetlerinin henüz tespit edilemediğini söylemişti.