Halk Ozanı Uğur Işılak, kendisine yönelik "sanatçı muhalif olmaz mı" sorusuna öyle bir cevap verdi ki...

Başbakan Erdoğan için Dombra ezgilerine yazdığı sözle son günlerde gündemden düşmeyen Halk Ozanı Uğur Işılak, CNN Türk ekranlarında Başbakan Erdoğan'la ilgili düşüncelerini anlattı.

Serdar Tuncer'in sunduğu Başka Şeyler programına konuk olan Işılak, Erdoğan'ın "muhalif bir lider" olduğunu söyledi ve bu iddiasını veciz bir şekilde açıkladı.

ERDOĞAN BİR TEŞEKKÜRÜ HAKETMİYOR MU?

Tuncer'in ülkü ocakları yıllarını hatırlatması üzerine halen aynı vatanperver hassasiyetlere sahip olduğunu belirten Uğur Işılak, Erdoğan'ın vatanperverliğini şu cümlelerle anlattı:

Ben aynı değerleri savunuyorum, vatan konusunda, millet konusunda, devlet konusunda, din-maneviyat konusunda hassasiyetim aynı ölçüde devam ediyor. Değişen hiçbir şey yok. Ben aynı yerdeyim, onlar nerede onu bilmiyorum.

Ve bütün bu meziyetleri taşıyan bir lider var bugün Türkiye'de. Vatanperver mi, vatanperver. Bayrağını seviyor mu? Birçok delili var bunun. Uluslararası planda da planda da bayrağına olan hürmetinin birçok delili var.

Milletine hizmet edeni takdir etmek gerçekten bir vatandaşlık görevidir. Eğer gerçek bir vatandaşsanız milletine hizmet eden adamın alnından öpersiniz, teşekkür edersiniz.

Aslında benim bugün Dombra adı altında yaptığım şeyler bir teşekkür mahiyetindedir. Nedir bu? Sen 76 milyon vatan evladına hizmet ediyorsun, geceli gündüzlü çalışıyorsun.12 yıldan beri de ülkeyi o kadar güzel bir noktaya taşıdın ki... Sıralamaya gerek yok bütün hizmetleri, herkes biliyor zaten.

Bir teşekkürü haketmiyor mu? Ozandan bir teşekkürü haketmiyor mu? Sanatkardan bir teşekkürü haketmiyor mu? Herkesin kendi çapında teşekkür etmesi lazım. Ben sanatkar olduğum için de benim teşekkürüm benim tarzımda olur.

ERDOĞAN MUHALİF BİR LİDER

Serdar Tuncer'in, "sanatçının muhalif olması gerekmiyor mu" sorusuna Işılak şöyle yanıt verdi:

Ben şu anda muhalif olan bir liderin yanında yer alıyorum. Ve muhalif olan bir ozanım. Diyeceksiniz ki "onlar iktidar".

Evet, bu iktidar yıllardan beri hele hele 200 yıldır Türkiye üzerinde oyun oynayan adamlara muhalif.

Osmanlı'dan tevarüs ettiğimiz değerleri çiğnemek isteyenlere karşı muhalif.

Birilerinin bizi yönetmesi yerine "hayır biz kendi kendimizi yönetebiliriz" diyerek o birilerinin yönetimine muhalif.

Oyun yapanlara muhalif.

İllegal yollardan ülkede hükümet kurup hükümet deviren adamlara muhalif.

İşte ben de bu muhalifin yanındayım. Ve dolayısıyla muhalif oluyorum.

Muhaliflikse, aha muhaliflik...
stargazete.com-özel