ABD Savunma Bakanlığı, bugün İncirlik Hava Üssü'nden ilk insanlı uçuşların başladığını ve IŞİD hedeflerinin vurulduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Elissa Smith, ABD ordusunun bugün itibariyle Türkiye'deki İncirlik Hava Üssü'nden insanlı uçuşlara başladığını ve IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlediğini açıkladı. 
 
Smith, ''Bu operasyonlar Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü'nün (CJTF-OIR) bir parçası olacak ve günlük hava saldırıları bilgilendirmelerinde yer alacaktır. Bu gelişme, ABD ve Türkiye'nin DAEŞ'e karşı derinleşen işbirliğinin bir parçası olarak, Türkiye'nin geçen ay yaptığı ve ülkedeki askeri üsleri ABD ve koalisyon ülkelerinin DAEŞ karşıtı operasyonları için kullanıma açacağını duyurmasından sonra meydana gelmiştir. Koalisyon güçleri bu ayın başında insansız hava uçuşlarına başlamıştı'' diye konuştu.

CENTCOM DA OPERASYONU AÇIKLADI

ABD Merkez Komutanlığı da (CENTCOM), İncirlik'ten kalkan F-16 uçaklarının, terör örgütü DAEŞ hedeflerini vurduğunu açıkladı.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, İncirlik'teki hava üssünden kalkan insanlı hava araçlarının (F-16 uçakları) terör örgütü DAEŞ'in bazı hedeflerini vurduğu belirtildi.

Açıklamada, operasyona yönelik daha fazla ayrıntı verilmedi.

CENTCOM, bu operasyonun, Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü (CJTF-OIR) misyonunun bir parçası olarak yerine getirildiğini bildirdi.