Yenişafak gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut twitter'da birbirine girdi! Yiğit Bulut, Selvi için "sözde gazeteci" nitelemesi sözlerine aynı sertlikle cevap geldi. Selvi, Bulut'un nüfus ticareti sözlerini eleştirdi "Yiğit sen kimin adamısın" diye sordu?

Abdulkadr Selvi'nin, CNN Türk'te yayınlanan Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne oluyor?" programında HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'a yönelik sert sözleri tartışma konusu olmuştu.
 
HDP basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, “Bir basın kuruluşu temsilcisinin, halkın seçilmiş temsilcisine karşı bu tür bir yaklaşım içerisinde olması son derece üzücü ve düşündürücüdür” denilmişti.
 
Bu tartışmaya Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut da Twitter üzerinden katıldı. Bulut, "Siyasi görüşü ne olursa olsun, hiç bir seçilmişe hakaret edemez.Hayatım boyunca seçilmiş esastır diyen bir liderin peşinden gitmeye çalıştım ve sonucu ne olursa olsun bunu yapmaya devam edeceğim. Solucanların üstüne basmam gerekirse bile..." dedi.
 
İşte Yiğit Bulut'un sırayla attığı o tweetler;
 
Gülen örgütü yayın organları tarafından HDP algılaması altında Abdulkadir Selvi isimli şahısa karşı yürütülen linç kampanyasını doğru bulmamakla birlikte, "siyasi otoriteye yakınım" algılaması yayarak gazeteçilik mesleğinin kalitesini ve standartlarını zorlayanların da seçilmişlere karşı saygısızlık ve linç girişimlerini asla doğru bulamam... Çalıştığım hiçbir medya kurumunda "nüfuz ticareti" yapmaya çalışan hiçbir "sözde gazeteciyi" çalıştırmadım... Yönettiğim hiçbir medya kurumunda bu tiplere yol açmadım... Bu ülkenin seçilmiş herşeyin üstündedir diyen seçilmiş bir cumhurbaşkanı var" ve "ben çok yakınım, sesim, nefesim" algılaması yayarak kendine yok açan hiçbir "sözde gazetecinin" seçilmişlere hakaret etmesini asla kabul edemeyiz, siyasi görüşünü yizde 1 paylaşmasak bile..."
 
SELVİ'DEN SERT CEVAP
 
Yiğit Bulut'un bu sert mesajlarına Abdülkadir Selvi'den cevap gecikmedi. Twitter üzerinden yanıt veren Selvi, "Ergenekoncular Erdoğan'ı devirmek isterken kapatma davasında 27 Nisan muhtırasında ben yine buradayım peki Yiğit Bulut neredeydi? Erdoğan'ı ve Erbil'i savunduğum Cnn'deki proğramdan Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut rahatsız olmuş Yiğit sen kimin adamısın? Benim nüfuz ticaretine ihtiyacım yok Ak partiden önce de Yeni Şafak'taydım şimdi de Yiğit olmayan adam sen kendine bak dedi.

542eb0e7f630992fc4e5719b.jpg