Ankara İdare Mahkemesi Twitter'a erişimin engellenmesi kararının yürütülmesini durdurdu.

Ankara 15. İdare Mahkemesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) Twitter'a erişimi engellemesi kararına yönelik yürütmeyi durdurma kararı aldı. Hukukçular, "Mahkeme kararı TİB'e iletildiği anda  twitter açılmalı" görüşünü savunurken, mahkemenin kararına hükümetten de ilk açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Mahkemenin verdiği kararı uygularız." dedi.

Mahkemenin kararının ardından Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) da şu an değerlendirme toplantısı yapılıyor.

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve MHP Milletvekili Oktay Vural'ın Twitter'a erişimin engellenmesi kararının kalkması için yaptığı başvuruları birleştiren Ankara 15. İdare Mahkemesi, erişim engelinin kaldırılması yönünde karar aldı. TİB'in bu kararın ardından Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etmesinin beklendiği öğrenildi.

Öte yandan Anayasa Mahkemesi, Twitter'a erişimin engellenmesinin kaldırılmasına yönelik yapılan bireysel başvuruyu gündeme aldı. Yüksek Mahkeme'nin başvuru ile ilgili bugün kararını açıklaması bekleniyor.

Arınç: Karar uygulanır


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Zannediyorum bir iki saat önce Ankara'da bir idare mahkemesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın twitter'a erişimi yasaklayan kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Biz yargı kararlarına uyarız, çünkü anayasa bunu emrediyor. Yargı kararlarını beğenmiyor olabiliriz ama uyarız. Dolayısıyla bu karar gerçekse, gerekçesiyle yazılmışsa, tebliğ de yapılmışsa bundan sonra TİB'in yapacağı işler bellidir" dedi. (İHA)