TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesi ile sakıncalı içeriğin kaldırılması, bu mümkün değilse Twitter'in kapatılması talebiyle bireysel başvuru hakkını kullanarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru sürecinin açılması sürecini anlatan Burhan Kuzu, "Bireysel başvuru hakkını 2010 yılından itibaren Anayasamıza koyduk, doğru da yaptık. O günden bu yana çok isabetli olmayan bir iki karar dışında bazı alanlarda hakikaten önemli mesafeler alındı. Bu kurumla alakalı olarak getirdiğimiz düzenlemede, bireysel başvuruda bulunabilmek için 2 tane şart öngördük. Bunlar, diğer mahkemelerin işine karışmama ve iç denetim yollarının tüketilmiş olması. En son çare ve İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeden önce Anayasa Mahkemesi bu işi çözsün istedik. 2 tane gerekçemiz var, birincisi mali olarak yurtdışında ülkemiz büyük çapta tazminatlara maruz kalsın, ikincisi siyaseten neden yıpransın. Bu kurum son Twitter kararına kadar sorunlu gitmedi. Twitter kararı bir dönüm noktası ve bence önemli bir dönüm noktası. Gidilen yanlış yoldan gidilirse ülkede diğer mahkemelerin çok fazla anlamı kalmamış olur" dedi.

"BENİM ÖZEL HAYATIM NE OLACAK?"
Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda ne karar vereceğini merak ettiğini söyleyen Burhan Kuzu, "İfade özgürlüğü derken, Twitter'i bir nevi savunurken, birilerinin hakkı gözetilirken, benim özel hayatım, haysiyetim, şerefim, toplumdaki durumum, bu kadar küfürler, aşağılamalar ne olacak bakalım. İfade özgürlüğü dediğimiz bir tek Twitter üzerinden mi yapılır, başka kanallar yok mu dünyada? ‘Twitter gitti, ah biz öldük konuşamayacağız' bu mudur yani. Burada verilen karar zaten yanlış, özellikle benimki tersinden gitme, tam Anayasa Mahkemesi'nin kararına cuk oturan, tam da onun şartlarını taşıyan bir tablo var, bakalım göreceğiz. Mahkemenin vereceği kararla Twitter'e karşı da bir dik duruşları olacak mı bunu görmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"BEN 1 HAFTAYA RAZIYIM"
"Türk mahkemelerinin kararlarını tanımayan Twitter yetkilileri Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanıyacak mı?" sorusuna cevap veren Kuzu, "Bende onu merak ediyorum. Bakalım kendi kararlarını tanıyacak mı? Türkiye'de hükümete kararları uygulamıyorsun diye efelenenler bir bakalım Twitter'e ne yapacaklar. Twitter ile alakalı 3 kişi müracaat etti 3 günde karar verdi, ben 1 haftaya razıyım yani" açıklamasında bulundu.