Tutuklanan Eski HSYK 1. Daire Başkanı Okur'dan Gazetecilere: Güzel Çekin
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında soruşturma başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 12 hakim ve savcı cezaevine gönderildi. Polistarafından otobüse götürülürken kameralara seslenen hakim İbrahim Okur, "Çekin çekin arkadaşlar. Bu devlete, millete hizmet cezasız kalmasın. Güzel çekin" dedi.

12 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI
Anadolu Adalet Sarayı'nda görev yapan 48 hakim ve savcı tutuklanması istemiyle dün gece saatlerinde nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Mahkemede ifade işlemi sonlanan 19 hakim ve savcıdan aralarında eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu İş Mahkemesi Hakimi olan İbrahim Okur'un da bulunduğu 12 hakim ve savcı "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarını işledikleri gerekçesiyle tutuklandı.

4 HAKİM VE SAVCI SERBEST BIRAKILDI
7 hakim savcı ise mevcut delil durumu, tutuklamanın tedbir niteliğinde oluşu, savunmaları dikkate alınarak serbest bırakıldı. Mahkeme, 7 hakim savcıya yurt dışına çıkmamak ve soruşturma tamamlanıncaya kadar karakola imza atmak şeklinde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

"GÜZEL ÇEKİN"
Tutuklanan hakim ve savcılardan polis kontrolünde otobüse bindirilirken kameralara seslenen hakim İbrahim Okur, "Çekin çekin arkadaşlar. Bu devlete, millete hizmet cezasız kalmasın. Güzel çekin" dedi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Tutuklanan hakim ve savcılar özel harekat polisleri ve çevik kuvvet ekipleri eşliğinde cezaevine gönderilirken sulh ceza hakimliğine tutuklama talebiyle sevk edilen 29 hakim ve savcının ifade işlemleri devam ediyor.