KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün, yükümlülerin kamu yararına ücretsiz çalıştırılmasıyla ilgili protokolünü imzaladı.

Kayseri’de çocuklara işkence olayıyla ilgili Vali Düzgün, "Üvey anne yargılandı ve mahkemelerimizce 46 yıl gibi ağır bir cezaya mahkum oldu. Şu anda çocuklarımız sağlıklı ve o ağır durumu atlattılar" dedi.

Vali Düzgün, Kayseri’de meydana gelen işkence olayı ile ilgili medyada yer alan ’üvey anne dehşeti’ görüntüleri konusunda soruları yanıtlarken, "Görüntüler anlatıldığında, izlemek dahi istemedim. Çünkü çok vahşi bir muamele" dedi. Vali Düzgün, olayla ilgili şunları söyledi:

 "Geçen süre içerisinde üvey anne yargılandı ve mahkemelerimizce 46 yıl gibi ağır bir cezaya mahkum oldu. Biz de olayın akabinde araştırmamızı yaptık.

Olaydan etkilenen çocuğumuz 2 ay süreyle tıbbi destek aldı ve şu anda sağlıklı.

 Evde 2 çocuk var. Bu kötü muameleye 5 yaşındaki erkek çocuk maruz kalıyor. Bir de 7 yaşında ablası var. Olay sonrasında hem psikolojik hem de tıbbi destek sağladık. Olaydan etkilenen çocuğumuz 2 ay süreyle tıbbi destek aldı ve şu anda sağlıklı. Şimdi kendi babası, anneannesi, babaannesi, teyzesi gibi akrabalarıyla birlikte kalıyor. Şu anda çocuklarımız sağlıklı ve o ağır durumu atlattılar."