İstanbul ve Siirt'te düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memurları için memleketlerinde törenler düzenlendi. Şırnak Silopi'deki saldırıda şehit düşen polis memurlarından Şahin Polat Aydın için Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

DENİZLİ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, askeri helikoptere bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olan er Doğan Acar'ın Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki baba ocağında yas var. Şehidin Akhan Mahallesi'ndeki babaevinde hüzünlü bekleyiş sürüyor. Şehidin asker arkadaşları İhsan Yeşilırmak ile Sadık Keskin cenaze törenine katıldı. Şehidin arkadaşları son anlarına kadar yanındaydı.

ANKARA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde şehit olan polis memurlarından Şahin Polat Aydın için Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Şehit polis memuru Şahin Polat Aydın için Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene Aydın’ın ailesi, meslektaşları, siyasi temsilciler ve askeri yetkililer katıldı.

Törene, şehidin kendisi gibi özel harekat polisi olan babası Süleyman Aydın, annesi Hülya Aydın ve yakınları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı AK Partili milletvekileri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, şehidin meslektaşları, Ankara Garnizonu'nda görevli askerler ve vatandaşlar katıldı. Törene hükümetten herhangi bir katılım olmadığı görüldü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu  şehidin babası Süleyman Aydın ve Annesi Hülye Aydın'a  taziye ve baş sağlığı dileklerini iletti. Aydın'ın üzüntülü annesi Hülya Aydın ve kardeşi Tuğçe Aydın'ı, polis arkadaşları teskin etmeye çalıştı.

22 yaşında şehit olan Aydın'ın naaşı daha sonra omuzlara alınarak, cenaze aracına konuldu. Şahin Polat Aydın, toprağa verilmek üzere, memleketi Ankara'nın Güdül ilçesinde Akbaş Köyü'ne gönderildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene katılarak şehit Şahin Polat’ın ailesine başsağlığı diledi. Cenazeye hükümetten katılım olmazkern AK parti'den  Polat’ın cenazesi düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Ankara’nın Güdül ilçesine götürüldü. 



MALATYA

ŞEHİT ERİN ANNESİ KÜRTÇE AĞITLAR YAKTI

Şırnak Güçlükonak'ta şehit düşen 21 yaşındaki Barış Aybek'in Malatya'daki baba ocağına ateş düştü. Terhisine 2 ay kaldığı öğrenilen şehidin annesi Feride Aytek acıhaber üzerine Kürtçe ağıtlar yaktı.  

Terör örgütü PKK'lılar tarafından Şırnak 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin Üs Bölgesine saldırması sonucu ağır yaralanan Er Barış Aybek kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haber şehit erin ailesine askeri yetkililer tarafından sabah saatlerinde sağlık ekipleri eşliğinde Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde iletildi. Oğullarının şehit olduğu haberi üzerine aile hüzne boğuldu. Şehidin ailesinin yaşadığı tek katlı küçük ev ve çevresine Türk bayrağı asıldı. Sokağa taziye çadırı kuruldu.

Anne Feride Aybek, oğlunun şehit olduğu haberi üzerine Kürtçe ağıtlar yaktı. Aile, oğullarının şehit haberi ile sinir krizleri geçirirken baba Turabi Aybek'i askeri yetkililer teselli etti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Makine Bölümü mezunu olduğu öğrenilen şehit er Aybek'in 3 kardeş olduğu öğrenildi. Şehit Er Barış Aybek'in cenazesinin öğleden sonra ilçe merkezinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilmesi bekleniyor. 
 
“VEDALAR ZOR OLSA DA BAZEN GİTMEK GEREKİR”

Öte yandan şehit er Barış Aybek’in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. En son annesinin ekmek yaparken çekilen fotoğrafını paylaşarak hasretini dile getiren şehit profilinde “’O şimdi asker’, ‘vedalar zor olsa da bazen gitmek gerekir’” şeklindeki paylaşımları yürekleri sızlattı. 



ELAZIĞ

NAAŞININ BAŞINDA MESAİ ARKADAŞLARI NÖBET TUTTU

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün şehit olan özel harekat polislerinden Elazığlı Resul Kayaoğlu için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu polislerden 4'ü şehit olmuş, 1'i yaralanmıştı. Şehit polislerden 29 yaşındaki Resul Kayaoğlu'nun naaşı memleketi Elazığ'a getirildi. Şehit Kayaoğlu için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Meslektaşlarının omuzlarında alana getirilen şehidin naaşını, gören yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin naaşının başında ise Şırnak'tan gelen mesai arkadaşları nöbet tuttu.

Törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Elazığ milletvekilleri, çok sayıda emniyet ile askeri personel, şehidin babası Ali Kayaoğlu, kardeşleri ve yakınları katıldı. Bakan Işık, protokol ile birlikte şehidin ailesine taziyelerini iletti.

"TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"

Şehit Kayaoğlu için saygı duruşunda bulunulmasının ardından öz geçmişi okundu. Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, "Hain bir saldırı neticesinde vatanımızın bir evladını daha şehit verdik. Acımız derin öfkemiz büyüktür. Şehidimizin  kanı yerde kalmayacak bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Vatanın birlik bütünlüğünü kamu düzenini bozarak kaos ortamı oluşturacak eylemler bizleri asla yıldırmayacaktır. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.
  
"İNSAN MÜSVEDDELERİ EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLARDIR"

İçi acıdığını ve acıya kelime bulmakta çaresiz olduğunu ifade eden Vali Murat Zorluoğlu ise, şehitliğin hakka yürümenin en güzel yolu olduğunu söyledi. Vali Zorluoğlu, "Resul Kayaoğlu ne ilk şehidimiz, ne de son şehidimiz olacaktır. Bu mukaddes topraklarda var olmanın ve huzur içinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Bu milletin, memleketin şanını, şerefini, onurunu, namusunu ayakta tutabilmek büyük fedakarlıklar yapılarak ve binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki biz millet olarak, birlik, beraberlik, kardeşlik, hak ve merhametten asla vazgeçmeyeceğiz. Ama yine bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki onların kanları yerde kalmayacak, bu saldırıları yapan insan müsveddeleri en ağır şekilde cezalandıracaklardır" diye konuştu.

Dua edilmesinin ardından cenaze namazı için şehidin naaşı Sürsürü Mahallesi'nde bulunan Mevlana Camisi'ne götürüldü.