Hakkâri Yüksekova'da 9 aylıkken evde çıkan yangında alevlerin ortasında kalan, ellerini ve ayaklarını kaybeden, kafatasının bir bölümü ile yüzünün tamamı eriyen 4 yaşındaki Serkan'ın dramı, vicdanları paramparça eden bir boyuta taşındı. Sabah'ın haberinde Baba Hasan Akbaş'la ilgili şoke eden bir iddia ortaya atıldı. Büyük acı çeken ve acilen ameliyat edilmesi gereken minik Serkan'ın bu durumunu parasal kazanca dönüştürdüğü, çocuğu ameliyat masasından kaçırdığı iddia edildi. 
 

Hastaneden çıkardı


Gazetenin haberinde yer alan iddialar şöyle: Sadece sıvı ile beslenen ve vücudu için özel kremler kullanılması gereken minik Serkan'ın dramı, İstanbul'da bir kamu kurumunda çalışan Fatih Ömer Baysan'ın yüreğini burktu. İşyerinde kampanya başlatıp 12 bin lira toplayan Baysan, ayrıca İnsani Yardım Vakfı'nı (İHH) harekete geçirdi. İHH çocuğu tedavi ettirmek üzere aileyi İstanbul'a getirmek için çalışma yaparken, İstanbul'daki özel bir hastane daha erken davrandı. Hastane, Serkan'ın tedavi masraflarını üstlenip aileyi uçakla İstanbul'a getirdi. Başakşehir Belediyesi Misafirhanesi'ne yerleştirdi. Minik Serkan, emirlerine verilen özel araçla muayene ve tetkikler için her gün hastaneye getirilip götürülürken, ailesinin de günlük ihtiyaçları karşılandı. Doktorlar, Serkan'ın birkaç risksiz ameliyatla sağlığına kavuşabileceğini söyleyip ilk ameliyat için 9 Mart'a tarih verdi. Ancak, baba Akbaş, Serkan'ı ameliyat ettirmek istemediğini söyleyip ısrarlara rağmen apar topar hastaneden çıkardı. 
 
 
Babanın durumu kazanca dönüştürdüğü, çocuğu bu yüzden ameliyat ettirmediği öne sürüldü. Baba Akbaş'ın Hakkâri Valiliği'nin aylık 750 TL yardımının yanı sıra çocuğu şehir şehir dolaştırıp bazı kuruluşlardan para istediği, Türkiye'nin dört bir yanından kendisine ulaşan hayırseverlerin yardımlarını aldığı, hatta hastanenin ücretsiz ameliyat sözü verdiği gün bile medya kuruluşlarını arayıp içinde banka hesap numarasının yer alacağı haberlerin çıkarılmasını istediği belirtildi. 
 

İnceleme başlatıldı


Hayırsever Fatih Ömer Baysan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvurarak Serkan'ı istismar ettiğini savunduğu baba Hasan Akbaş'tan şikâyetçi oldu. Çocuğa karşı "ağır insanlık suçu" işlediğini savundu. Yardım süreciyle ilgili evrakları da delil olarak sunan Baysan, çocuğun devlet himayesine alınmasını istedi. Bakanlık, şikâyet üzerine inceleme başlattı.