Darbe girişimi sonrası kimyası iyice bozulan Batı, Türkiye karşıtlarının sığınağı oldu. Haklarında arama ve yakalama kararı olan birçok isim Avrupa ülkelerinde üst düzey kabul görüyor.
Yakın geçmişte ilk olarak Türkiye'de yürütülen soruşturmalar nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından üst düzey kabul edilmesi Ankara’nın tepkisini çekmişti. Almanya Dündar’a rahatça seyahat edebilmesi için bir de geçici pasaport verdi. Dündar Alman Dergi Yayıncıları Birliği'nin Basın Özgürlüğü için Altın Victoria Ödülü’ne de layık görülmüştü. Dündar Türkiye’den kaçmasının ardından İskoç Miliyetçi Parti’den Lord Jeremy Purvis moderatörlüğünü üstlendiği bir toplantı için İngiltere Parlamentosunda bir konuşma yapmıştı.
Türk hukukunun arama ve yakalama kararı vermesine karşılık Avrupa’da üst düzey kabul gören isimlerden bir diğeri de PYD Lideri Salih Müslim oldu. Geçtiğimiz yılın Şubat ayında Merasim Sokak’ta meydana gelen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili olarak mahkemenin yakalama kararı verdiği PYD'li Müslim İskoçya İngiltere Parlamentosu’nda düzenlenen bir toplantıda konuştu.
KİRLİ OYUNLARA DEVAM
Hakkında yurt dışı yasağı verilen HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, İstanbul'da gerçekleşen NATO Parlamenter Asamblesi'nde, yurt dışı çıkış yasağını bildiği halde Alt Komite Başkan Yardımcılığına seçildi. HDP'li Ziya Pir, Diyarbakır'da 3 Kasım'da gözaltına alınmış, yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı. 
AP'DE AĞIRLANDILAR
Her fırsatta Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz haklarında gözaltı kararı çıkarılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ı ağırladı. Kaçak vekillere HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de eşlik etmişti. HDP'li vekiller, görüşmede Türkiye aleyhinde propaganda yürüttü. Dün, Tuğba Hezer Öztürk hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 48 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
İLTİCACI SUBAYLAR
Batının Türkiye’ye çarpık bakışı NATO’da da yaşandı. Burada görev yapan FETÖ’cü bazı subaylar bulundukları ülkeler nezdinde iltica talebinde bulundu. Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin rahatsızlığını hafta içinde görüştüğü NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e aktardı. Işık; “Daha önce NATO’da görev yapan FETÖ mensubu subayların, batı ülkelerine iltica taleplerine kesinlikle olumlu cevap verilmemelidir. Aksi durum Türkiye için kabul edilemez” demişti.