Kilis'te, bir kişinin hayatını kaybettiği okuldaki  patlamaya neden olan ve Suriye'den geldiği tespit edilen roketlerin çıkış  noktasına gerçekleştirilen top atışı sonucu çok sayıda DAEŞ mensubunun etkisiz  hale getirildiği öğrenildi. 
 Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Cephetül Şam'ın Türkmen komutanı  Zekeriya Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi hedef alan  saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
 Türk Silahlı Kuvvetlerinin, roket saldırısının ardından, Kilis'in  karşısında yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Azez'e bağlı Şuurin köyüne top atışı  gerçekleştirdiğini belirten Karslı, "Türkiye'den bu bölgeye yaklaşık 130 top  atışı yapıldı ve DAEŞ hedefleri etkisiz hale getirildi. Olayda çok sayıda terör  örgütü mensubunun öldüğünü, bazılarının da yaralandığını tespit ettik" dedi.
 Karslı, Türkiye'nin DAEŞ'e yönelik başarılı top atışlarını sevinçle  karşıladıklarını dile getirdi.
 
Son dönemde DAEŞ'e karşı ilerleme katettiklerini anlatan Karslı,  "Terör örgütünü, Türkiye sınırına yakın bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Bu  anlamda önemli başarılar elde ettiğimizi de söyleyebiliriz" diye konuştu.