''Tosun Paşa'' filmindeki ''Küçük Enişte Bekir'' ve ''Bizimkiler'' dizisindeki, ''Bakkal Yusuf'' karakterleriyle tanınan, çok sayıda film, dizi ve tiyatro oyununda rol alan 75 yaşındaki Tuncay Gürel'in, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) nedeniyle yaklaşık 1 aydır Ege Üniversitesi Tıp Hastanesi'nde tedavi gördüğü belirtildi.
Gürel'in oğlu Halil Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık durumu ciddiyetini koruyan babasının yoğun bakım ünitesine alındığını söyledi. Gürel, babasının daha önce astım ve nefes darlığı sıkıntıları yaşadığını kaydetti.

Oyuncu Tuncay Gürel'in öldüğü iddiaları

"Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "küçük enişte Bekir" karakteriyle ünlenen Tuncay Gürel'in, tedavi gördüğü hastanede öldüğü yönünde çıkan haberler, yakınlarını üzdü - Tuncay Gürel'in oğlu Halil Gürel: "Babamın öldüğü haberi yalan, böyle bir haberi sormadan soruşturmadan nasıl yaparlar, bu haberi yapanları mahkemeye vereceğim" - "Bu haber nedeniyle Yalova'daki ablam da bu haber yüzünden hastanelik oldu"

Türk sinemasında, "Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "küçük enişte Bekir" karakteriyle ünlenen Tuncay Gürel'in, gerçek dışı olarak öldüğü yönünde çıkan haberler, yakınlarını ve sevenlerini üzdü.
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Yoğun Bakım Servisi'ndeki tedavi gören Tuncay Gürel'in (75) öldüğü yönünde bazı basın yayın kuruluşlarında gerçek dışı olarak "öldüğü" yönünde haberlerin yer alması, başta ailesi olmak üzere sevenlerince tepkiyle karşılandı.
Gürel'in Yalova'da imamlık yapan ve babasının rahatsızlığı nedeniyle İzmir'e gelen oğlu Halil Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının hayatta olduğu ve tedavisinin sürdüğünü bildirdi.


Bu sabah Anadolu Ajansına (AA) yaptığı açıklamanın dışında hiç bir basın kuruluşuyla konuşmaması, yine hastane yetkililerinin de bu konuda bir beyanları olmamasına rağmen babasının öldüğü yönünde haber yapılmasına anlam veremediğini ifade eden Gürel, "Babamın öldüğü haberi yalan, böyle bir haberi sormadan soruşturmadan nasıl yaparlar, bu haberi yapanları mahkemeye vereceğim" dedi.

"Bütün Yalova ayağa kalktı"

Gürel, yapılan yalan haberin hem kendilerini hem de hastanede babasının sağlığına kavuşması için ilgiyle hizmet veren doktorlarını çok üzdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti: "Bu yalan haber, hocalarımızı, hepimizi çok üzdü. Şu anda Yalova, ayağa kalkmış durumda. Yalova'daki ablam da bu haber yüzünden hastanelik oldu, şu anda hastanede, onun da durumu kritikmiş. Yalova milletvekilimiz Temel Coşkun ve bakanlıktan beni aradılar... Böyle bir haber nasıl olur. Ben bu haberi yapanların bulunmasını istiyorum. Onlardan davacıyım." Gürel, babasının sağlık durumunun yoğun bakım servisinde stabil olduğunu, durumunda bir değişikliğin söz konusu olmadığını vurguladı.

Türk sinemasında, başrollerini Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit ve Şener Şen'in üstlendiği "Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "küçük enişte Bekir" karakteriyle ünlenen ve sonrasında "Uzaylı Zekiye", "Bizimkiler" ve "Yazlıkçılar" başta olmak üzere pek çok televizyon dizisinde unutulmaz rollere imza atan oyuncu Gürel, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) nedeniyle yaklaşık 1 aydır EÜ Tıp Hastanesinde tedavi görüyor.
Sanatçı Gürel, dün durumunun ağırlaşması üzerine Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Yoğun Bakım Servisine kaldırılmış ve tedavisi burada devam ediyor.