Bir bankadan çektiği 4 ayrı krediye ödediği dosya  masraflarının toplamının iadesi için mahkeme aracılığıyla icra takibi başlatan,  bu takibin kesinleşmesine ve yapılan resmi ihtarlara rağmen alacağını tahsil  edemeyen vatandaş, borcunu ödemeyen bankaya haciz işlemi gerçekleştirdi. 
 
Söz konusu bankanın Avcılar şubesinden 11 Mart 2008'de 70 bin liralık  konut kredisi çeken Mehmet Kodalak, aynı bankanın merkez şubesinden 6 Aralık  2010'da ve 29 Ocak 2013'te, İkitelli şubesinden de 3 Temmuz 2014'te bireysel  tüketici kredisi çekti. Bu krediler için banka, "dosya masrafı" adı altında  Kodalak'tan 2 bin 213 liralık kesinti yaptı. 
 
 Çektiği 4 ayrı kredi için söz konusu masrafı ödeyen Kodalak,  mahkemelerin dosya masrafı tahsillerinin tüketicilere iade edilmesi kararlarını  görmesi ve dosya masraflarının bankalar tarafından tahsil edilemeyeceği  haberlerini okumasının ardından, kendisinden tahsil edilen masrafların iadesini  bankadan talep etmek üzere avukat Ali Çezik ile görüştü. 
 
 Müvekkilinden kredi masraflarına ilişkin banka dekontlarını alan  avukat Çezik, 17 Temmuz 2014'te, masrafların tahsili için İstanbul 35. İcra  Müdürlüğü'ne takip kararı aldırdı. İlgili bankanın itiraz etmesi ya da ödeme  yapması gereken kesin takip tebligatı ulaşmasına rağmen, yasal süre olan 7 günü  geçirerek borcu ödememesi üzerine Çezik, bankanın hukuk servisiyle görüştü.  Kendisine borcun en kısa zamanda ödeneceği bilgisi verilmesine rağmen alacağı  tahsil edemeyen avukat Çezik, icra müdürlüğü aracılığıyla bankaya ödeme ihtarı  gönderdi ve tebligatın ulaşmasının ardından bankayı bir kez daha aradı. 
 
 Bankaya hacze gittiler 
 
 Geçen 2 aylık süreçte herhangi bir sonuç alamayan Çezik, bir kez daha  icra müdürlüğüne başvurarak, memur vasıtasıyla bankaya hacze gidilmesini ve  alacağın bankanın kasasından icra memuru vasıtasıyla tahsil edilmesini (kasa  haczi) talep etti. İcra müdürlüğünün kasa haczi kararı vermesinin ardından avukat  Çezik, icra memuru ve yedi eminle bankanın en yakın şubesi olan Çağlayan şubesine  hacze gitti. 
 
 Bankadaki görevlilerinden müvekkilinin alacağını isteyen Çezik,  görevlilere mahkeme kararını gösterdi. Merkez şubedeki yetkililerle görüşen  görevlilerin, ödeme için bankanın kasasının açılmamasını rica ettiği Çezik,  müvekkilinin hesabına 1 saat içinde eft yoluyla ödeme yapılacağı taahhüdünü memur  ve yedi emin imzasıyla tutanağa yazdırarak bankadan ayrıldı. 
 
Mehmet Kodalak'ın avukatı Çezik'in faiz ve masraflarla toplam 2 bin  700 lira alacağı tahsil edeceği öğrenildi. 
 
  
 "Türkiye hukuk tarihinde bir ilk" 
 
  Banka çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ali Çezik, "Bankanın  ödemediği borç için bankaya hacze gelmiştik. Şimdi fiili haciz yaptırmadılar ve  borcu hemen ödeyeceklerini söylediler. Gün içerisinde icra hesabına eft  geçilecek. Bu şekliyle de bankanın direndiği borç bugün itibarıyla ödenecek. Bu  da Türkiye hukuk tarihinde belki ilk diye düşünüyorum. Bundan sonra, en azından  böyle durumlarda bankalara veya büyük şirketlere bir ders olur. Hukuk herkese  hukuktur" diye konuştu.