Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi ek bina inşaatıyla birlikte 55 bin metrekarelik yeni yatırımların temenili attı. Törende, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve davetliler hazır bulundu. 
1992’de kurulan 23 üniversiteden biri olan ADÜ’nün Adnan Menderes’in adına yakışır bir üniversite olma yolunda ilerlediğini belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Bu kapsamda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Burada inşa edilecek 280 yatak ile yatak sayımız 900’e yaklaşıyor. Burada Aydın’ın ilk organ nakil merkezini kuracağız. Binanın üst katı VİP olacak. Su ana kadar diyabet merkezimizde yaklaşık 100’e yakın kişinin ayağını kesilmekten kurtardık. Derdimiz insanlara daha iyi hizmet sunmak. Radyoterapi birimi de kurmak hedefimiz. Diğer illerden buraya hastalar gelmeye başladı. 100 milyon civarında borcumuz var, 2 yıllık da geri ödememiz var. Desteğe ihtiyacımız var. Fransa, Almanya ve Türkiye’nin ortak olduğu proje için bizim hastanemiz seçildi. Güneş panelleri ile ısıtılan suyun enerjiye dönüşmesi konusundaki projemize de destek bekliyoruz. Bu projeyede destek bekliyoruz. 2017 ve 2018’de bitecek bir çok hizmetimiz var. Aydın merkez kampüs alanındaki tüm binalar devlet yatırımı ile yapıldı. Aydın merkezde hayırsever bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Teknokent kuruldu, yatırımcıları bekliyoruz. 15 Temmuz meselesinde ilk günden meydanda idik. Bu hain örgütün kötü emellerine ulaşmaması için ne gerekiyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Bu yatırımlar da bunların kötü emellerine karşı iyi bir direniş oluyor” dedi. 


Aydın’a yapılan yatırımlar için Aydınlılar adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, “Aydın'da ilgi gösterip takip ettiği konular vardı. ADÜ, Çine Adnan Menderes Barajı ve Kuşadası KOMER’i hassas bir şekilde takip ediyordu. Aydın’ın göz bebeği ADÜ adıyla güzel. Saygıdeğer Bakan’ım sizleri çok seviyoruz. Ttavas’ın köyündeki tütün tarlalarından çıktınız; önce Denizli’nin kaderini değiştirdiniz şimdi de Türkiye’nin kaderi için gayret sarf ediyorsunuz. Bir teşekkür de Rektör Beye. O kara gecede Aydın’a geldiğimizde Rektörümüz meydandaydı. 16 Temmuz sabahına daha iyi ulaştık. Teşekkür ediyorum Sayın Rektörüm. Öğrenci sayımız 50 bine ulaştı. Son 14 yılda bu duruma geldi. Gelecekte hayalimiz Nazilli’de de bir üniversite hayalimiz var. Hatta Söke ve Didim’e yeni üniversite hayalimiz var. Üniversitemiz ne talep ederse yanındayız” diye konuştu. 
Aydın’ın sağlık hizmetlerinde önemli bir seviyeye ulaştığına işaret eden Vali Ömer Faruk Koçak ise şöyle konuştu: “Bugün ilimize önemli sağlık hizmetleri veren üniversite hastanemizin ek bina temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. 18 fakülte, 3 enstitüsü ve yüksekokulları ile 54 bin öğrenciye hizmet veren üniversite şehrimize de önemli katkılar sağlıyor. 600 yataklı hastanemiz büyük çoğunluğu 2 yataklı odalarından oluşuyor. Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında tek eksiğimiz nitelikli yatak. Bu proje tamamlanınca nitelikli yatak oranımız yüzde 100 ulaşacak. Hastanemiz dışındaki tesislerde ilimizin gelişmesine katkı sağlayacak. Su an bulunduğumuz ekonomik seviye istediğimiz seviyede değil. 640 milyon dolar olan ihracatı 3 milyar dolara yükseltmeye hedefleniyoruz. Bunda üniversitenin katkısı önemli olacak. Aydın’daki 6 OSB ve yeni kurulacak OSB’ler ile ihracata yönelik yatırımlarla önümüzdeki yıllarda kişi başı GSMH’yi ülke genelinde en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” 
“Aydın bizim için kardeş şehir değil, Aydın bizim şehrimiz” diyerek konuşmasına başlayan Bakan Zeybekci de, “Akrabayız, kardeşiz. İnsanın kardeşini seçme özgürlüğü olmadığı gibi biz de tarihten bu yana Büyük İskender’den bu yana bu coğrafyada kanla canla birbirimize bağlıyız. Yiğit işgalciler dediğimiz efelerden bu yana birbirimize bağlıyız. Devlet zorda kaldığında ve zayıf olduğunda bu bölgenin insani devletin yanında olmuştur. 15 Temmuz’da da bu bölgenin yiğit milleti, Adnan Menderes’e sahip çıkamamanın derin yarasını taşıyan bu millet yüce bir demokrasi destanı yazdı. 15 Temmuz gecesi, dünya demokrasi tarihine geçecek demokrasi devrimidir. Cumhurbaşkanımızla birlikte Pakistan, Özbekistan’da idik. Hepsi bizim için dua ettiler. Bir daha gelirlerse diyorlar ama asla bir daha gelemezler. Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz birbirine hep bağlantılıdır” şeklinde konuştu. 
Ülke ekonomisinin geldiği seviyeden de söz eden Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: “2002’de eğitime ayrılan pay 12 milyardı, şimdi ise 120 milyar. Bilgiyi mutlaka üretmeliyiz. Türkiye olarak enerji, hammadde, bilgi, patentli ve lisansı üretime önem vermeliyiz. Türkiye olarak edilgen ekonomide olmamalıyız. Çünkü içerde bizi huzurlu bırakmazlar. Biz etken bir ülke olmak zorundayız. Türkiye’ye en büyük saldırıyı ekonomik bazda yapmaya çalışıyorlar. Türkiye dünyanın en büyük yatırımlarına imza atmaya başlayarak fincancı katırlarını ürküttü. Gezi olayları başladı olmadı. 17-25 Aralık ile de yapamadıklarını 15 Temmuz’da yapmaya çalıştılar. 15 Temmuz bir işgal darbesidir. Doğu ve Güneydoğu’da gayri meşru bir Kürdistan ve Ermenistan kurma girişimidir. Allah’ın izniyle bu mübarek millet Türkü Kürt’üyle 5 bin yıllık tarihinde diz çökmedi ve gök kubbe yarılmadıkça da diz çökmeyecektir”. 
"Ekonomi için endişe etmeye gerek yok” 
“Onun için bundan sonraki savaşlar ekonomi savaşı olacaktır” diyen Bakan Zeybekci, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “2008 krizinden bu yana ortalama yüzde 5 büyüme ile dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz. ‘Dövize dokunmamak lazım’ derken bunu bilerek söylüyoruz. Bunlar matematik bilmiyor. Türkiye 600 milyar dolarlık borcunu Pazartesi sabahı ödedi mi ki 1 kuruşluk artıştan zarar etsin. Türkiye’de gerek Merkez Bankası varlıkları, gerek vatandaşın döviz yatırımları ve bankaların uluslararası bankacılık kuruluşlarından neler alabileceğini görürseniz endişe edilecek bir durum olmadığını görürsünüz. Türk ekonomisine güvenin. 2017 turizm, ekonomi ve ihracata iyi olacak. Tarımda da iyi olsun diye dua edin. Çünkü tarım duaya ve yağmura bağlı. Şu anda duaya daha çok ihtiyaç var. Ama şunu da söyleyeyim; Türkiye ayaklarına bağ olan bütün bağlardan kurtuluyor. 2017 yılında Türk siyaset tarihinden koalisyon endişeleri silinecek. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruat. Bu nedenle 2017 çok önemli”. 
Ege Bölgesi’ndeki önemli yatırımlara da değinen Zeybekci, Aydın-Denizli otoyolu ile Aydın ve Denizli şehir hastanelerinin temellerinin en kısa sürede atılacağını, İzmir-Aydın-Denizli-Antalya hızlı tren projesinde ise çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. 
Yapılan konuşmaların ardından ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile diğer yatırımların temeli Bakan Zeybekci ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Yaklaşık 38 milyon TL’ye mal olacak olan hastane ek binasında yeni bir acil servis, 240 yatak ve diğer bölümler inşa edilecek. Projenin 2017 yılı sonunda bitirilmesi hedefleniyor. 
'Türk ekonomisine güvenin'