Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla tanınan Türk asıllı IŞİD'li terörist İsrafil Yılmaz'ınRakka'ya yapılan hava saldırısı sonucunda öldürüldüğü öne sürüldü.
SOSYAL MEDYADAN EVLİLİK TEKLİFİ

Hollanda ordusunda 2 yıl görev yaptıktan sonra IŞİD'e katılmaya karar veren Yılmaz, hazırladığı internet sitesi üzerinden, IŞİDtopraklarında gündelik yaşamın nasıl olduğuna dair yazılar ve görseller yayınlıyordu. Sosyal medyada yavru kedi ve bebekle çekilmiş fotoğraflarını yayınlayan Yılmaz'ın bu paylaşımlardan sonra çok sayıda evlilik teklifi aldığı iddia edilmişti.

Yılmaz blogunda gelen, "Anneni özlüyor musun?" diye soran bir kullanıcıya "Zaman zaman evet" demiş, "Apple ürünlerini, iPhone'ları kullanmanızın yasak olduğunu duydum" sorusuna, "Evet, karımın iPhone'unu satmak zorunda kaldım" diye yanıt vermişti.
IŞİD'E KATILMADAN ÖNCE ORDUDA GÖREV YAPMIŞ

Gerçek adı Salih Yahya Gazli olan Yılmaz 1987 yılında Hollanda'nın Brunei şehrinde doğmuş. 2013 yılında IŞİD'e katılana kadar Hollanda Kraliyet Ordusu'nda görev yapan Yılmaz, daha önce Instagram, Ask.fm, Twitter gibi sosyal kanalları da kullanmış.
IŞİD'İN ÖZEL OPERASYON BİRİMİNDEYDİ

Hollanda basının yoğun ilgi gösterdiği Yılmaz, Rakka'da 2 kez evlenmiş, bu evliliklerin birisinden bir erkek çocuk sahibi olmuştu. Askeri deneyimi nedeniyle örgütün önem verdiği militanları arasına giren Yılmaz, IŞİD'in özel operasyon birimi 'İnghimasyun Birliği'ne katılmıştı.