ABD Başkanı Barack Obama, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüyle mücadelede izleyeceği stratejiyi açıklamaya hazırlanıyor.
 
Obama, kimi çevrelerce iktidarının en önemli dış politika konuşması olarak nitelenen açıklamasını yerel saatle 21.00'de (Türkiye ve Irak saatiyle 04.00) Beyaz Saray'da yapacak. 
 
Beyaz Saray'dan bir yetkili, ABD medyasına, televizyonlardan yayınlanacak konuşmanın içeriğine dair genel bir kısa bilgi verdi. 

"BU GECE BAŞKAN'DAN IŞİD STRATEJİSİNİ DUYACAKSINIZ!"
 
Yetkili, "Bu gece Başkan'dan, ABD'nin hem Suriye'deki muhalefet hem de yeni, kapsayıcı bir Irak hükümeti için olmak üzere sahada IŞİD'le çarpışan güçlere destek ve ABD'nin askeri eylemi dahil, IŞİD'in zayıflatılması ve nihayetinde yok edilmesine yönelik kapsamlı bir stratejiyi nasıl izleyeceğini duyacaksınız" dedi.
 
Beyaz Saray yetkilisi, "Başkan Obama, çabalarımızı desteklemek için bölgede ve daha geniş uluslararası camiada müttefikler ve ortaklar koalisyonunu nasıl inşa ediyor olduğumuzu ele alacak ve bu çabalarda bir ortak olarak Kongre ile nasıl çalıştığımız hakkında konuşacak" ifadesini kullandı.

ABD "ÇEKİRDEK KOALİSYONU" TURUNDA
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, IŞİD’e karşı “çekirdek koalisyonu”nun oluşumu için yapacağını duyurduğu Ortadoğu gezisi çerçevesinde bugün Bağdat’a geldi. Aynı çerçevede yarın Suudi Arabistan’ın Ciddei Pazartesi günü de Fransa’nın başkenti Paris’te zirve toplantıları yapılacak.