Genelkurmay Başkanlığı, dün F-16 uçaklarına Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-8 füze sistemleri tarafından, toplam iki dakika 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 14 kez tacizde bulunulduğunu açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın 'Günlük Faaliyetler' başlığı altında paylaştığı bilgiler söyle;

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Karadeniz Uyumu Harekatı kapsamında T-3 numaralı sahada keşif gözetleme görevi icra etmiştir. Bir Deniz Karakol uçağı (TCB-652) Ege Denizi'nde Keşif Gözetleme uçuşu icra etmiştir. Deniz Karakol uçağı Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait iki adet F-16 uçağı tarafından uluslararası hava sahasında yedi defa, toplamda 96 saniye süreyle radar ile traklanmak suretiyle taciz edilmiştir. Bir CN-235 uçağı Etkin Çaba Harekatı kapsamında Akdeniz'de Keşif Gözetleme uçuşu icra etmiştir. Diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında bugün toplam 20 gemi seyir icra etmiştir."

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

"Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağımız, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının, Yayladağı / Hatay güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınırımıza 1,4 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır . Dört adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. İcra edilen bu görevler esnasında, F-16 uçaklarımıza Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-8 füze sistemleri tarafından, toplam iki dakika 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 14 kez tacizde bulunulmuştur."

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI:

"Dört adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edilmiştir."