Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türk topraklarına düşen havan toplarına misliyle karşılık veriyor. Türk tarafına yapılan atışların nereden yapıldığı sınıra konuşlu AN-TPQ-26 radarlarıyla anında belirleniyor ve Fırtına toplarıyla vuruluyor. Bugüne kadar TSK tarafından IŞİD ve PYD’ye bağlı YPG’nin yaptığı atışlara Fırtına toplarıyla onlarca kez karşılık verildiği belirtildi.
RADARLAR BELİRLİYOR, 'FIRTINA' VURUYOR

Askeri kaynaklar Türkiye’ye, Suriye tarafından atış yapılan yerlerin koordinatlarının belirlenmesi için F-16’lara ihtiyaç olmadığını, sınıra konuşlandırılan AN-TPQ-36 radarlarıyla anında belirlendiği ve Fırtına obüsleriyle anında karşılık verildiğini bildirdiler.
TSK’nın Türkiye tarafına atış yaptığı saptanan iki IŞİD aracıyla, YPG’nin kullandığı bataryaların vurulduğu bilgisini de verdiler. Aynı kaynaklar TSK’nın açılan ateş ve atılan havanlara karşılık verirken herhangi bir ayrım yapılmadığını belirttiler.
ATILAN HAVANLAR TACİZ AMAÇLI

Türk topraklarına atılan havanların yanlışlıktan çok taciz amaçlı olduğunu belirten askeri kaynaklar, YPG tarafından atılan son üç havanın Türk tanklarının arasına düştüğünü, tank birliğinin yerinin değiştirildiğini ve karşılık verildiğini de kaydettiler.
Ankara’ya gelen bilgiler arasında Kobani (Ayn El Arab) sokaklarında çok sayıda ceset bulunduğu ve IŞİD ile YPG güçleri arasında sokak çatışmalarının başladığı bilgisi de var.
SÜLEYMAN ŞAH'A MÜDAHALE

TSK’nin Süleyman Şah Saygı Karakolu’na bir saldırıda bulunulması olasılığına karşı müdahale planı da hazır. Sınırdaki Fırtına topları Süleyman Şah Karakolu’nun etrafındaki koordinatlara kilitli şekilde bekliyor. Ayrıca müdahale amaçlı olarak bir uçar birlik hazır tutuluyor.
Bu birlik Skorsky helikopterleriyle Süleyman Şah Saygı Karakolu’na havadan birlik indirirken, Kobra helikopterleri de koruma yapacak şekilde planlanmış durumda. Öte yandan, Türk savaş uçaklarının bölgeye 3 ila 5 dakika içinde ulaşacağı da vurgulanıyor. Süleyman Şah Saygı Karakolu’yla sürekli iletişim halinde olduklarını belirtilen askeri kaynaklar, buradaki birliğin güvenlik altında olduğunu ve endişe duymadıklarını da belirtiyorlar.