TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 60'ncı gününde IŞİD'in 53, PKK/PYD'nin de 70 hedefi karadan ve havadan imha edildi. Harekatta 2 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirilirken, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) da 7 askeri yaşamını yitirdi.
Genelkurmay Başkanlığı, 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 60'ncı gününde IŞİD'in 53, PKK/PYD'nin ise 70 hedefi, karadan ve havadan bombalanarak imha edildiğini açıkladı. IŞİD'li 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, ÖSO'nun da 7 askerinin yaşamını yitirdiği harekatta 24 el yapımı patlayıcı da kontrollü olarak imha edildi. Harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan şu bilgiler verildi:
"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu'nun, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Mare Güneyinde yer alan Harbul ve Maarrat Umm Hawsh'in alınması maksadıyla başlatılan taarruzlar devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 5 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Terör örgütü PYD/PKK mensupları tarafından, Aşağı Cerablus’ta bulunan köprünün üzerine çıkan muhalif unsurlarına ateş açılmış, açılan ateş sonucunda 2 muhalif yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 156 meskun mahalde yaklaşık 1265 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 52 DAEŞ hedefine ve 70 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmışlardır. Koalisyon güçleri tarafından; Hazwan’da tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 1 hava harekatı sonucunda, 2 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş ve 1 araç imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, 24 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başlangıcından bugüne kadar 31 mayın ve çoğu tuzaklanmış 1259 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir."