Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2 günlük Kosova temasları çerçevesinde Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren ve Mamuşa'yı ziyaret etti.


Başkent Priştine'deki resmi temaslarının ardından bugün Türk askerinin de konuşlu olduğu Prizren'e geçen Orgeneral Salih Zeki Çolak ve beraberindeki heyet, Prizren'in tarihi Şadırvan merkezini gezerek Şadırvan çeşmesinden su içip, Taşköprü de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şadırvan gezisi ardından Orgeneral Salih Zeki Çolak, Kosova'da Türk dilinin ve kültürünün yaşatılmasında önemli rol oynayan ve bu yıl kuruluşunun 65'inci yılını kutlayan Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği'ni ziyaret etti. 

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar ve Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bülent Emruş ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Orgeneral Salih Zeki Çolak ve beraberindeki heyet ilk olarak derneğin 65 yıldır faaliyetlerini anlatan slayt gösterisini izledi. 

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Burada bir konuşma yapan Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bülent Emruş, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti. Emruş, Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği'nin 2 yıl önce Türk askeri ve TİKA tarafından baştan onarılıp donatıldığını söyledi.

Emruş'un konuşması ardından sözü alan Çolak, kendini Türkiye Cumhuriyeti'nde hissettiğini söyledi.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar da, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Orgeneral Salih Zeki Çolak, Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bülent Emruş'a Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait plaket takdim etti.

Konuşmaların ardından Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği üyeleri Orgeneral Salih Zeki Çolak ve beraberindeki heyete Rumeli türkülerinden seçme bir fasıl sundu. 

TARİHİ CAMİYE ZİYARET

Orgeneral Salih Zeki Çolak Osmanlı'dan kalma Sinan Paşa Camiini ziyaret etti.
Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği temasları ardından Orgeneral Salih Zeki Çolak, Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük camii olan tarihi Sinan Paşa Camiini ziyaret etti.

Prizren İl Müftüsü Lütfü Balık'tan camiin tarihi hakkında bilgi alan Orgeneral Salih Zeki Çolak, ziyaret defterini imzaladı. Orgeneral Salih Zeki Çolak'a Prizren İl Müftüsü Lütfü Balık, Prizren Camiileri isimli kitap hediye etti. 

'KOSOVA İKİNCİ YAVRU VATANDIR'

Prizren'dekş temasları ardından Kosova'nın tek Türk Belediyesi olan Mamuşa Belediyesi'ni ziyaret eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Kosova'nın Türkiye'nin ikinci yavru vatanı olduğunu söyledi.

Mamuşa Belediyesi Başkanı ve Kosova Türk Adalet Partisi - KTAP Genel Başkanı Arif Bütüç tarafından karşılanan Türkiye Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'a Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılçım Kılıç eşlik etti.

Orgeneral Salih Zeki Çolak, Türkiye Cumhuriyeti tarafından inşa edilen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Anadolu ilköğretim okulunu ziyaret ederek burada kültür salonunun açılış kurdelesini kesti.
Çok mutlu olduğunu ve Kosova'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yavru vatanı olduğunu söyleyen Orgeneral Salih Zeki Çolak, Kosova'da bulunmakdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

'TERÖRÜ BİRLİK İÇİNDE YOK EDECEĞİZ'

Burada yaptığı konuşmada Türkiye'de bir şey olsa Kosova'da fırtınaların koptuğunu söyleyen Orgeneral Salih Zeki Çolak şöyle devam etti:

"Şuanda ülkemizde karşılaştığımız bir terör problemi var fakat onu da inşallah devletimizin birlik ve berberliği içerisinde başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bütün devlet yetkili kadroları Silahlı Kuvvetleri olmak üzere onu da inşallah yok edeceğiz ve daha istikrarlı daha güçlü bir Türkiye ile sizlerle olan ilişkilerimizi çok daga üst seviyeye çıkaracağız. Bizim bayrağımız bildiğiniz gibi 1389 yılında akan Türk kanıyla oluşturulan kutsal ve yüce bayrağımızdır."