Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda; 12 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 308 olduğu kaydedildi.
Operasyonda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği ile bir adet şarjörü ve 30 adet fişeği ele geçirildiği kaydedilerek, sekiz el yapımı patlayıcı imha edildiği, bir barikatın kaldırıldığı ve bir hendeğin kapatıldığı ifade edildi.

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda ise dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği vurgulanarak operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 101 olduğu ifade edildi.

Operasyonda bir el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtildi.

Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda; dört Kaleşnikof piyade tüfeği ile 28 adet şarjörü ve 492 adet fişeği, bir makinalı tabanca, bir tabanca ve 36 adet fişeği, yedi el bombası,bir dürbün, bir telsiz, altı hücum yeleği, dört gaz maskesi, iki akü ve iki sırt çantası ele geçirildiği ifade edilerek 17 el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.
Siirt'de güvenlik güçlerince bölücü terör örgütü işbirlikçisi bir şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; bir roketatar, bir Biksi makinalı tüfek ve 525 adet fişeği, dört Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirildiği kaydedildi.

Şırnak'da, YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen iki işbirlikçinin, yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.