Genelkurmay Başkanlığı, devam eden terör operasyonları kapsamında dün Cizre'de 21, Sur'da 4 ve Van'da 1 olmak üzere toplam 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Hakkari Çukurca'da ise 2 teröristin gözaltına alındığını bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 21 Ocak gününe ait bilgiler şöyle:
* Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; 21 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 412’dir.), dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet şarjörü, 168 adet fişeği, bir adet el bombası, dört adet av tüfeği, 370 adet fişeği, iki adet tabanca, iki adet telsiz ele geçirilmiştir.
* Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 112’dir.), iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, bir adet av tüfeği ele geçirilmiştir.
* Hakkari / Çukurca’da iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır.
* Van / Merkez’de, icra edilen operasyonda bir terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Evde yapılan aramada bir adet tabanca ve iki adet el bombası ele geçirilmiştir.
* Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır’da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan sekiz şahıs, dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 165 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet av tüfeği ve 150 gr kubar esrar ile birlikte yakalanmıştır.