Yakup Kara’nın dosyası, olayın ’"Öldürmeye teşebbüs" suçu niteliğinde bulunduğu gerekçesiyle, görevsizlik verilerek Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yakup Kara, müşteki Hasret Kara ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan Yakup Kara, olaydan 2 gün önce eşinin kuaför salonunda otururken eşine sürekli telefon ve mesajlar geldiğini belirterek, "Bir süre sonra ben arkadaşıma gidiyorum diye dükkandan ayrıldı. Kendisini takip ettim. Kadıköy’e gitti. Barlar sokağına girdiğinde beni fark etti. Kendisine, ’Arkadaşın burada mı?’ diye sordum. Sinirli olarak bana bakınca tartışma çıkmasın diye oradan ayrılıp eve gittim. Kendisi 2 gün eve gelmedi" dedi. 
"OTOMATİĞİ AÇMAKTA KULLANDIĞIMIZ TORNAVİDAYI ALDIM..."

Olay günü eşinin eve geldiği sırada evin karşısında bulunan iş yerinden çıkıp eve gittiğini söyleyen Kara, "İçeriye girdiğimde kendisine ait eşyaları poşete dolduruyordu. İki gündür nerede olduğunu sorunca, ’Sana ne, sana hesap mı vereceğim’ dedi. Hatta bu sırada eline geçenleri bana atmaya ve beni tartaklamaya başladı. Ben kendisini sakinleştirmeye çalışıyordum" dedi. Hasret Kara’nın lavaboya gittiği esnada telefonunu karıştırıp gördüğü mesajlar üzerine sinirlendiriğini belirten Kara, "Eşim lavabodan çıkınca mesajları gösterdim. Bana, ’Sana ne. Sana hesap vermeyeli bir sene oldu. İşine gelirse’ diye cevap verdi ve yeniden beni darp etmeye başladı. Bu sırada geriye doğru sendelediğim sırada evin giriş kapısında otomatiği açmakta kullandığımız tornavidayı aldım. Çünkü bana karşı darp ve hakaretleri devam ediyordu. Kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum. 10-15 saniye sürdü" diye konuştu.

"TORNAVİDAYI ALIP VURDU, YERE YIĞILDIM"

Eşinin daha önce de bıçakla evin kapısına dayandığını belirten Hasret Kara ise, "Olay günü eşyalarımı ve çocuklarımı almak için eve gelim. Bir süre sonra eşim eve geldi ve içeri girer girmez dairenin kapısını arkadan kilitledi. Çamaşır makinesinin üzerinde bulunan sepetin içerisindeki tornavidayı alıp doğrudan üzerime gelerek vurdu. Ben kanlar içerisinde yere yığıldım. Çocuklar araya girince kendisi evden kaçarak ayrıldı" şeklinde konuştu.

DOSYA AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Mahkeme, Yakup Kara’nın, eşine karşı gerçekleştirdiği eylemin, gerçekleştirme şekli ve mağdurdaki yaralanma adedi ve niteliği, olayın oluş şekli değerlendirildiğinde, eylemin, ’kasten yaralama’ sınırlarını aşarak, ’adam öldürmeye teşebbüs’ suçu niteliğinde bulunduğu, bu nedenle de dosyanın ’Görevsizlik’ nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

14 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Çekmeköy’de oturan ve 4 dört çocuk sahibi olan Hasret Kara, boşanma davası açtığı eşi tarafından 8 Ağustos tarihinde 43 yerinden tornavida ile yaralandı. Hasret Kara komşuları tarafından hastaneye kaldırılırken, yakalanan Yakup Kara tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Komşuları tarafından korunan Hasret Kara’ya sahip çıkan Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyeleri ve avukatlar, tornavidalı saldırgan kocanın tutuklanması için savcılığa itirazda bulundu. İtiraz üzerine tekrar yakalanan Yakup Kara hakkında mahkeme ikinci kez serbest yargılanma kararı verdi. Bunun üzerine avukatlar, Adli Tıp’tan gelen ve genç kadının hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığını belirten raporla birlikte tekrar tutuklama talebinde bulundu. Hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan 37 yaşındaki Yakup Kara 29 Ağustos’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından Yakup Kara hakkında, "Kasten Yaralama" suçundan 4 yıl 8 aydan 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.