Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinde terör örgütüne yönelik süren operasyonlarda dün 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Sur'da devam eden operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi. İlçede bugüne kadarki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 237 oldu. Operasyonda, 236 el yapımı patlayıcı imha edildi.

İdil'de sürdürülen operasyonlarda bir örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonlarda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 48 oldu. İlçede 3 binayı yer altından birbirine bağlayan tünel tespit edildi. Ayrıca 40 kilogram amonyum nitrat, birer mauser tüfek ve gece görüş gözlüğü, 100 tıbbi malzeme ile el yapımı patlayıcı tuzaklamada kullanılan 200 metre kablo ele geçirildi. 29 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 193'e yükseldi.

Cizre'de operasyonlarda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 666’dır. Devam eden operasyonlarda 37 el yapımı patlayıcının daha imhası gerçekleştirildi. Böylelikle imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 425'e çıktı. Operasyonlarda, 7 tabanca, dörder el bombası ve AK-47 piyade tüfeği, birer Bixi makineli tüfeği, RPG-7 roketatar ve hücum yeleği, 12 şarjör, 225 çeşitli hafif silah fişeği ile muhtelif örgütsel dokümanlar bulundu.

Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde süren operasyonda ise 4 mağarada, 15 roketatar mühimmatı, 16 roketatar sevk fişeği, 50 kilogram TNT tozu, 250 kilogram amonyum nitrat, bir kilogram C-3 patlayıcı, el yapımı patlayıcı düzeneğinde kullanılan muhtelif cins ve çok miktarda elektronik malzeme, 150 saniyeli fitil çakmağı, 200 metre infilaklı fitil, bir Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir hilti, 11 çift mekap ayakkabı ve muhtelif yaşam malzemeleri bulundu. Ayrıca, tespit edilen bir mayın etkisiz hale getirildi.

Terör örgütüne katılmak üzere 6 kişi yakalandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise yol araması sırasında, terör örgütüne katılmak üzere Van'dan Yüksekova'ya giden 6 kişi gözaltına alındı.

Mardin'in Artuklu ilçesinin sınır hattında ise PKK/PYD'e katılmak üzere yasa dışı yollarla ülkeden Suriye'ye geçmeye çalışan 3'ü yabancı uyruklu 6 kişi yakalandı.