Tokat Belediye Başkan Yardımcısı olarak kendisine görev verilmediğini ve çalışmadan 5 bin lira maaş aldığını ifade eden Sefer Bayın, memurluktan ve başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
CANLI YAYINA BAĞLANDI

Tokat'ta bir önceki dönemde çalıştırılmadığı iddiasıyla gündeme gelen Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, yeni Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun kendisine görev vermediğini ileri sürerek 37 gündür boş oturduğunu açıklamıştı. Birkaç gün önce yapmış olduğu açıklamanın ardından Bayın, bir televizyon kanalında canlı yayınlanan programa telefon bağlantı yaparak istifa ettiğini açıkladı.

"BUNU ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANI YAPTI"

Basın mensuplarına da istifa gerekçesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bayın, "Haberlerde tepki mi vererek yatarak maaş aldığımı, maaşı hak etmek istediğimi söyledim. Şöyle bir algı oluştu: 'Sefer Bayın illa da başkan yardımcısı olmak istiyor'. Ben bu dönemde 'illa başkan yardımcısı olacağım' diye talebim olmadı. Ben 10 yıldır belediye başkan yardımcısıyım, şimdiye kadar belediye başkan yardımcılığı görevimden alınmadım. Öyle bir algı oluştu ki Sefer Bayın görevinden alındı, mahkeme kararı ile geri geldi. Önceki dönemde başkan yardımcılığından alınmadım, birim müdürlüğü verilmeye çalışıldı. Fakat çalışmamam için algı oluşturuldu. Bunu önceki belediye başkanı yaptı. Yeni dönemde Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile görüştüm. Kendisine engel olmayacağımı, belediye başkan yardımcılığı gibi talebim olmadığını belirttim. O da bana müdürlük vermek istedi kabul etmedim, mühendislik yapmak istediğimi söyledim. Talebi ilettikten bir ay sonra belediyede yapılanmalar oldu. Bunlardan rahatsızlık duydum" diye konuştu.

"BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI VE MEMURİYETİMDEN İSTİFA EDİYORUM"

Yeni Belediye Başkanı Eroğlu'na yardımcı olmayacağını anladığını ifade eden Bayın, "Belediye başkan yardımcılığı ve memuriyetimden istifa ediyorum. Şu anki düşüncem bir firmada güzel bir maaşla çalışmak. Maaşımın yine de bundan aşağı olmayacağını sanıyorum. Bu bilgi birikimimi orada sergileyeceğimi düşünüyorum. 'Neden istifa edecek' diye soracak olursanız. Ben de bir insanım, duygularım var. Artık taşıyamıyorum, sağlığımın bozulmasını istemiyorum. Kafamın rahat olmasını istiyorum. Ben hareketli, yanlışları görünce müdahale eden bir insanım. Bu da insanları rahatsız ediyor. Sivil hayatta çalışacağım. Kader takdir ilahi buraya kadarmış" ifadelerini kullandı.

"AK GENÇLİK DEHŞET İÇİNDE SALDIRDI"

İnternet üzerinden gelen yorumların istifasında etkili olup olmadığı yönündeki sorulara Bayın şu şekilde cevap verdi: "Sosyal hesabıma gelen birçok mailde istifa etmemi isteyenler oldu. Beli bir kesim de 'parayı bize gönder, hayır kurumuna bağışla' dedi. Hepsine saygı duyuyorum. Birkaç hakaret vardı onlarla ilgili de yasal işlem yapacağım. Ben kinci bir insan değilim. Kendi yolumuza devam edeceğim. AK gençlik dehşet bir şekilde sosyal medyadan saldırmaya başladı. Ben de üslup içerisinde cevap verdim."

Tokat Belediyesi'nde 10 yıldır Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Sefer Bayın, eski Belediye Başkanı Adnan Çiçek döneminde 3 yıldır görev verilmediği açıklamıştı. 30 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen yeni Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da Bayın'a görev vermemişti.