Türk Hava Yolları'nda 8 yıldır kabin memuru olarak çalışan Eda Ö.(31), İstanbul-New York seferi sonrası ABD'de kaldığı otel odasında ölü bulundu. Yapılan ilk incelemede, Eda Ö.'nün intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor.
Geçtiğimiz Nisan ayında da aynı otelde THY'nin ikram iştirak şirketi Turkish Do&Co çalışanı uçan aşçısı Cumhur Özmen de intihar etmişti.

Salı günü TK3 sefer sayılı İstanbul'dan New York'a giden THY uçağında görevli olan 31 yaşındaki Eda Ö. uçuş sonrası kaldığı New York Marriot Long Island Oteli'nde kahvaltıya inmedi.
THY ekibinin kaldığı otelde Eda Ö.'yü göremeyen mesai arkadaşları, telefonla genç kabin memurunun odasını aradı.
Telefonu açan olmayınca da otel yetkililerine bilgi verildi. Otel görevlileri ile birlikte odanın kapısını açan Eda Ö.'yü meslektaşları, içeri girdiklerinde genç kadının cansız bedeni ile karşılaştı. 

İNTİHAR OLASILIĞI YÜKSEK
İhbar üzerine otele gelen Newyork polisi, Eda Ö.'nün kaldığı odada inceleme yaptı. THY uçuş ekibinin bilgisine başvuruldu.
İlk bulgulara göre, Eda Ö.'nün intihar ettiği ihtimali üzerinde durulurken, kesin ölüm nedeni ise yapılacak otopsi sonrası belli olacak.
Cenazenin otopsi işlemlerinin ardından Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.

8 YILDIR THY'DEYDİ
8 yıldır THY'de çalışan Eda Ö.'nün kabin amirliğine hak kazandığı öğrenildi. 

THY AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili THY Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kabin memurunun yatı seferi için konakladığı New York'ta otel odasında ölü olarak bulunduğu ve konuyla ilgili henüz detaylı bilginin mevcut olmadığı belirtildi. 

AYNI OTELDE UÇAN AŞÇI DA İNTİHAR ETMİŞTİ
Geçtiğimiz Nisan ayında da THY'nin ikram iştirak şirketi Turkish Do&Co çalışanı 28 yaşındaki Cumhur Özmen adlı uçan aşçı, İstanbul-New York uçuşu sonrası kaldığı New York'taki Long Island Marriat Oteli'nde intihar etmişti.
Otel görevlileri, uçan aşçının banyoda asılı cesediyle karşılaşmıştı.