İçişleri Bakanı Efkan Ala, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Efkan Ala, "Şu anda bir ilçede kısmen, iki ilçede tamamen sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır, Cizre'de 63. gününde. Silopi'de sokağa çıkma yasağı 18.00-05.00 arası devam etmektedir. Sur'da devam ediyor, yüzde 95'lere gelmiştir, orada da yakında olumlu neticeler alacağız ve bitecek. Bugüne kadar 2 bin 40 çukur, barikat kaldırıldı, 2 bin 313 bomba düzeneği imha edildi." dedi.

ÇUKURLAR, BARİKATLAR, ELE GEÇİRİLENLER
Bakan Efkan Ala'nın o açıklamaları
"Silvan, Varto, Derik, Dargeçit, Sur, Cizre ve Silopi'de bugüne kadar 2 bin 40 çukur, barikat kaldırıldı, 2 bin 313 bomba düzeneği imha edildi, 830 adet uzun namlulu biksi, kanas, kaleşnikof dahil silah ele geçirildi. 47 adet roketatar, 645 adet roketatar mermisi, bin adet el yapımı patlayıcı, 431 el bombası, 98 bin 650 adet mühimmat ele geçirildi.

İZLENMİŞ BOMBA DÜZENEKLERİ
Şu anda bir ilçede kısmen, iki ilçede tamamen sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır, Cizre'de 63. gününde. Silopi'de sokağa çıkma yasağı 18.00-05.00 arası devam etmektedir. Sur'da devam ediyor, yüzde 95'lere gelmiştir, orada da yakında olumlu neticeler alacağız ve bitecek. Operasyonlar bittiği halde, çukurların kapatılması ve bomba düzeneklerinin imhası devam ettiği için gündüz de sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Çünkü, bir yere gizlenmiş bomba düzeneği vatandaşlarımızın ya da güvenlik birimlerimizin canına mal olabilmektedir. Bunların temizlenmesi zaman almaktadır."