Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, güvenlik kuvvetleri tarafından teröristlerden temizlenen bölgelerde yapılan çalışmalarda teröristler tarafından cami avlusuna yerleştirilmiş El Yapımı Patlayıcı (EYP) tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

Sur ilçesi Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi arasında bulunan binalarda kıstırılan teröristlerin bulundukları alanların çevresine çok sayıda tuzak kurduğu belirtildi. Önceki gün 2 askerin şehit olduğu olayın da teröristler tarafından tuzaklanan EYP’nin patlamasının neden olduğu tespit edildi. Sıkışan teröristlerin bulundukları binaların etrafını patlayıcılarla tuzaklayarak yer değiştirdiğini belirleyen güvenlik kuvvetleri, teröristlerden temizlenen bina, sokak, cami ve evlerde büyük titizlikle aramalar yapılmaya başlandı. Çatışmaların yoğun olarak devam ettiği bir bölgeyi daha teröristlerden temizleyen güvenlik kuvvetleri dün girdikleri bir sokak ve cami çevresinde patlayıcılara karşı arama yaparken bir caminin avlusunda tuzaklanmış tahrip gücü yüksek EYP tespit edilerek etkisiz hale getirildi. Önceki gün 2 askerin şehit olduğu patlamada kullanılan EYP parçalarını da toplayan güvenlik kuvvetleri bir yandan teröristlerle çatışırken, diğer yandan ele geçirdikleri bölgeleri büyük titizlikle arayarak tuzaklanan yeni patlayıcıları tespit ediyor.

BİNALAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Yollara hendek kazıp, barikat kuran ve patlayıcılar yerleştiren teröristlerle mücadele eden güvenlik kuvvetleri temizledikleri bölgeleri güvenli hale getirirken, teröristlerin kullandığı ve sıkışınca kaçtıkları binalar ise adeta savaş bölgelerini andırıyor. Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi’nde bulunan bir çok bina patlama ve kurşunlardan dolayı kullanılmaz hale geldi. Binaların büyük bölümünde yaşanan patlamalardan dolayı çökmeler de meydana geldi. Bölgedeki binalar yaşanan çatışmaların şiddetini ortaya koyuyor.

CAMİLERE TUZAKLAR KURULDU

Güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya giren ve her geçen gün alanları daralan teröristler terk ettikleri bölgeler ile bölgelere yakın camilere tuzaklar kurduğu ortaya çıktı. Dün yapılan operasyonlarda teröristlerden temizlenen bir caminin avlusunda tuzaklanmış ve tahrip gücü yüksek EYP tespit edildi. EYP’nin fark edilerek imha edilmemesi durumunda büyük bir faciaya yol açabileceği belirtildi. Cami avlusunda patlamaya hazır şekilde tuzaklanmış EYP’yi tespit eden güvenlik kuvvetleri, patlayıcıyı etkisiz hale getirerek camiyi tuzaklardan temizledi.

SUR’DA 223 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Sur’da devam eden operasyonlarda 4 terörist öldürülürken, toplam öldürülen terörist sayısının 223’e ulaştığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde dün yapılan açıklamada, "Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 223’e çıkmıştır. Operasyonlarda bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir şarjörü, 30 adet fişeği ve bir adet el bombası ele geçirilmiştir" denildi.