Kilis üzerinden bölgeye girmeye çalışan teröristler, Kara Kuvvetleri’ne bağlı hudut birlikleri tarafından yakalandı. Sınırdaki önlemler ise en üst seviyeye çıkarıldı. Türkiye'nin doğu ve güneydoğu illerini karıştırmak üzere PKK'nın şehir yapılanmalarına destek olarak gelen terör örgütü PYD üyeleri, Türkiye Azez'deki PYD mevzilerini bombalayınca destek için Afrin'e dönmeye çalışıyor. Ancak asker sınırda geçit vermiyor. PYD'liler sınırı geçmeye çalışırken kıskıvrak yakalanıyor. Güvenlik güçleri, Terörle mücadele ve Suriye sınırından yönelen tehdit doğrultusunda sınır kapılarında tedbirleri en üst seviyeye çıkardı.

ASKER GÖZ AÇTIRMIYOR

Türkiye-Suriye sınırında gece gündüz demeden tam teyakkuz durumunda görev yapan Kara Kuvvetleri'ne bağlı hudut birliklerine son günlerde IŞİD'lilerden çok PYD'liler takılıyor. PKK'nın şehir savaşlarına destek vermek için Türkiye'ye giren, ancak Kobani girişimini başaramayınca geri dönmeye çalışan PYD'lilere sınırda göz açtırılmıyor. Türkiye'nin obüs toplarıyla vurduğu PYD mevzilerine takviye güç olarak geçmeye çalışan Suriye uyruklu PYD'liler Kilis sınırından geçemeden kıskıvrak yakalanıyor.

SAVAŞÇI UNSURLAR

Güvenlik güçleri son olarak Cumartesi günü Kilis ili Kemal Yanık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde PYD unsurlarını ele geçirdi. Afrin bölgesinde kayıtları bulunan Suriye uyruklu 3 şahıs Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla çıkmaya çalışırken yakalandı. Yakalanan şahısların cep telefonlarındaki resimlerin incelenmesi sonucu, PYD'nin savaşçı unsurları arasında yer aldıkları ortaya konuldu. PYD'liler ilçe Jandarma Komutanlığı'nda sorguya alındı. Güvenlik güçleri, PYD'li unsurların PKK elemanlarıyla temas kurmak üzere Türkiye'ye geçtikleri, bu teröristlerin PKK'nın şehir savaşlarına destek vermek üzere Türkiye'ye geldiği, şehir savaşlarının başarısızlıkla sonuçlanması üzerine de Suriye'ye dönmeye çalıştıklarını bildirdi.

AFRİN'E GERİ DÖNEMEDİ

Afrin kantonuna kayıtlı çok sayıda Suriye uyruklu PYD'linin Türkiye'nin güneydoğusunda süren çatışmalarda PKK'ya destek vermek üzere aktif rol üstlendiği belirtilirken, Türkiye'de Kobani benzeri bir ayaklanma gerçekleştiremeyen unsurların Azez'deki PYD mevzilerinin Türkiye tarafından top atışlarıyla vurulması üzerine bu mevzileri güçlendirmek üzere dönmeye çalıştıkları ifade ediliyor. Bu arada Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Kobani'den Türkiye'ye geçmeye çalışan "Demhat" kod adlı PYD'li Ömer K. (25) adlı terörist tutuklandı. (Yeni Şafak)