HAKKARİ'nin Dağlıca Bölgesi'ndeki terör saldırısı ardından Afyonkarahisar’da CHP’liler, hem de Ülkü Ocakları üyeleri ayrı protesto yürüyüşü yaptı. 

Şehit haberleri üzerine CHP İl binası önünde toplanan CHP’liler, saat 00.00’da yürüyüşe geçti. Yeşilyol ve Ordu Bulvarı caddelerinde slogan atarak yürüyen grup, yürüyüşünü Anıtpart’ta sona erdirdi. Terör eylemleri ve PKK’ya lanet yağdıran grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde de slogan attı. CHP’nin protestosu 10’uncu Yıl Marşı ile son buldu. 

CHP protesto yaptığı sırada PTT önünde toplanan Ülkü Ocakları üyesi gençler de yürümeye başladı. ‘Afyon uyuma şehidine sahip çık’ sloganı atan grup, PKK ve Abdullah Öcalan aleyhinde de slogan attı. Milli Birlik, Ordu Bulvarı, 2’inci Dumlupınar ve Yeşilyol caddeleri boyunca yürüyen ülkücü grup, bu sırada kafelerde oturanları da alkışlarla protesto etti. Yaklaşık 20 araçlık konvoyun da eşlik ettiği gruba Yeşilyol Caddesi’nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Afyonkarahisar Askerlik Şubesi Bölge Başkanlığı önüne son bulan yürüyüşte, nöbetçi başçavuşa Türk bayrağı hediye eden Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, yeniden göreve hazır olduklarını söyledi. Gruptakiler ise askere alınmak istediklerini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerekeni yapacağını belirten nöbetçi başçavuş ise protestocu gruba itidal çağrısında bulundu. Askere alınmanın şartlarının belli olduğunu aktaran başçavuş, acının büyük olduğunu kaydetti. İstiklal Marşı okuyan protestocular askerlik şubesi önünden ayrılırken, grup bir süre daha protesto yürüyüşünü sürdürdü. Ülkü Ocakları önünde son bulan yürüyüş şehitlere dua edilmesinin ardından sona erdi.

TERÖRE TEPKİ İÇİN EĞLENCE MEKANLARI KAPATILDI

HAKKARİ Dağlıca’da yaşanan terör saldırısının ardından Muğla’nın Fethiye İlçesi’ndeki turistik eğlence mekanları işletmecilerin ortak kararıyla gece kapatıldı. 

Fethiye’nin Ölüdeniz ve Ovacık mahallerindeki 400 eğlence mekanı ve restoran, Hakkari’den gelen şehit haberleri sonrası dün saat 23.00’ten itibaren kapatıldı. İşletme sahipleri eğlence mekanları ve restoranlara Türk bayrakları astı. Bazı işletmeler kapılarına ‘Terör olaylarını protesto amacıyla gece boyu kapalıyız’ yazısı astı. 

TURİSTLER BİLGİ ALMAYA ÇALIŞTI

Eğlenmek için Hisarönü Barlar Sokağı’na giren turistler eğlence mekanlarının kapalı olması nedeniyle şaşkınlık yaşadı. Turistler, çalışanlardan işletmelerin neden erken saatte kapandığına ilişkin bilgi almaya çalıştı.

‘YAS İLAN ETTİK’

Hisarönü Barlar Sokağı’ndaki bir bar işletmecisi Salih Büyükkoca, dün akşam saatlerinde gelen şehit haberleri üzerine işletmesini kapatma kararı aldığını söyledi. Ölüdeniz ve Hisarönü’ndeki 400 işletmenin ortak karar aldığını anlatan Büyükkoca, “Askerlerimiz, polislerimiz şehit ediliyorsa bizim burada eğlence yapmamızın bir anlamı yok. Bu akşam yas ilan ettik. Mekanlarımız önce alkol satışı ve eğlenceye kapatıldı. Ardından tamamen kapattık” dedi.

‘BİZE BAŞKA GÖZLE BAKILIYOR’

Hisarönü Barlar Sokağı’ndaki seyyar tezgahta midye satan Mehmet Kortak ise Diyarbakır’dan Fethiye’ye çalışmaya geldiğini ve Kürt vatandaşı olduğunu söyledi. Tezgahını eğlence mekanları ile birlikte kapatan Kortak, şehit haberlerinin kendilerini de çok üzdüğünü kaydetti. Güneydoğu’da yaşananların Fethiye’de de kendilerini etkilediğini anlatan Kortak, “Ben de Kürdüm, şehit haberlerinin ardından burada bize başka gözle bakılıyor. Biz buraya ekmeğimiz için geldik. Şehit haberlerine çok üzülüyoruz. Sonuçta bir can gidiyor. Ocaklar sönüyor. Buna bir ‘dur’ denilmesi lazım. Kürt halkının da buna destek olması lazım” diye konuştu.

DAĞLICA'DAKİ SALDIRIYI PROTESTO EDEN BURSALILAR TRAFİĞİ KAPATTI

HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonrası sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen Bursa'lılar terörü lanetlemek için kent meydanında toplandı.

Sosyal paylaşım sitesinden örgütlenen Bursa'lılar Kent Meydanı'nda terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etmek için toplandı. Topluluk daha sonra HDP Osmangazi İlçe Örgütü'ne yürüyüp, binanın olduğu giriş kapısına Türk Bayrağı astı. Ardından tekrar Kent Meydanı'na dönen yaklaşık 100 kişilik grup, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.

Polis ekiplerinin ikna edemediği grup, İstiklal Marşı'nı okudu. "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atan grup, ateşi söndürmeye gelen itfaiye aracının önünde barikat da kurdu. Yaklaşık 2 saat bekleyen grup, ardından Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüyerek, şehitler için dua etti. Duanın ardından konuşan Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Rüştü Sütçü "Biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz, biz bu ezanı dindirtmeyeceğiz. Bunun içi bugün ter döktük, yarın gerekirse kanımızın son damlasına kadar dökeceğiz. Gerekirse Kandil'e de gideriz" dedi. Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Sütçü'nün konuşmasıın ardından grup olaysız dağıldı


NAZİLLİ'DE TERÖRÜ KINAMAK İÇİN TOPLANDILAR

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 20 kişilik grup, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında yaşanan terör olaylarını kınamak için toplandı. 

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda yaşanan çok sayıda askerin şehit ve yaralı olmasına tepki göstermek amacıyla sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 20 kişi Belediye Meydanı'nda toplandı. Türk bayraklarıyla toplanan grup terörü protesto etmek için yürümek istedi. Güvenlik önlemi alan polis ekipleri izinsiz gösteri ve yürüyüşün yasak olduğunu bildirerek grubun dağılmasını istedi. Grup, şehitler için dua ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Eskişehir'de 500 araçlık konvoyla terör lanetlendi

- ESKİŞEHİR'de sosyal paylaşım sitelerinde yapılan çağrılar üzerine oluşturulan yaklaşık 500 araçlık konvoyla PKK terörü protesto edildi.

Gece yarısı Sakarya Caddesi Sıhhiye Kavşağı'nda toplanan aralarında çok sayıda işçi ve öğrenci servis minibüsünün de bulunduğu araçlar Türk Bayrakları ile korna çalarak kentte tur attı. Atatürk Bulvarı'nda araçlardan inen kalabalık topluca İstiklal Marşı okudu, ardından da şehitler için dua etti. Kalabalık sık sık 'Kahrolsun PKK' şeklinde slogan attı.

Konvoydakiler daha sonra değişik caddelerden kent merkezine doğru hareket etti. Araç konvoylarındakiler gec saatlere kadar korna çalarak kentte tur attı.


Manisa'da terörü oturarak lanetlediler

 HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütünün yola döşediği tuzakların patlamasının ardından yaşanan çatışmada çok sayıda askerin yaralanması ve şehit olmasını, CHP Manisa İl Gençlik Kolları oturma eylemi yaparak kınadı.

Hakkari'de yaşanan terör saldırısında çok sayıda askerin şehit ve yaralı olmasına tepki göstermek amacıyla CHP Manisa İl Gençlik Kolları Şehzadeler İlçesi Manolya Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Eyleme Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan, Eğitim-İş Manisa Şubesi, ADD Manisa Şubesi üyeleri olmak üzere yaklaşık 50 kişi katıldı. Eyleme katılanlar, "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Anaların gözyaşı katilleri boğacak" sloganları attı. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ise Manolya Meydanı'na gelerek eylemi yakından takip etti. Toplanan grup adına açıklamada bulunan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, Hakkari'de yaşanan terör olayını lanetlediklerini dile getirerek, "Bizler bu terörü bu hale tırmandıran Cumhurbaşkanı'ndan şikayetçi olarak burada gençler olarak oturma eylemi düzenliyoruz. Bazen en büyük direniş susmak, dinlemektir. Bazen en büyük direniş oturmaktır. Bizim sessiz çığlımızın tüm Türkiye'ye yayılacağını unut ediyoruz" dedi. 

Eyleme destek veren Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan, terör olaylarını lanetlediklerinin altını çizerek, "Son 2 ay içinde terör yoğunlaşarak ülkemizde devam ediyor. Terörün her şeklini lanetliyoruz. Bir can alındığı zaman bunun hiçbir gerekçesi olamaz. Hiçbir gerekçe ile insanlar öldürülemez. Hayatına dokunulamaz. Bu anlamda PKK'nın son zamanlarda Türkiye'de girişmiş olduğu bu tür terör olaylarını lanetliyoruz. Bunları kınıyoruz" dedi. 

"HDP'YE SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN DİYE OY VERİLDİ" 

Baro Başkanı Av. Arslan, Türkiye'de terör olaylarını durması ve Kürt sorunun çözümü noktasında Türk halkının HDP'ye oy verdiğini belirterek, "Türk halkı son seçimlerde HDP'ye İzmir dahil olmak üzere milletvekili verdi. Türk halkı bu sorunun demokrasi çerçevesinde çözülmesini arzu ediyor ve istiyor. Kürt kökenli vatandaşımızın yanı sıra, 100 binlerce Türk kökenli vatandaşımız HDP'ye oy verdi. Bunun içinde CHP, AK Parti'ye ve MHP'ye oy verenlerde vardı. Neden oy verdi. Barajı aşması ve yaşanan sorunların demokrasi çerçevesinde çözülmesi amacıyla oy verdi. Ama bugünkü geldiğimiz noktada farklı bir sürecin işlediğini görüyoruz" dedi. 

Siyasi partileri teröre karşı net bir tavır izlemeye davet eden Baro Başkanı Av. Arslan, "Bu anlamda tüm siyasi partiler öncelikle HDP teröre karşı net bir şekilde tavrını açılmalı, meydanlara sivil vatandaşlarla birlikte kol kola bu terörü lanetleme mitinglerine katılmalıdır. Tepki göstermesi gerekiyor. Türkiye'de bu kan durmalıdır" dedi. Yaklaşık 2 saat oturma eylemi yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.


Antalya Barış Bloku, savaşa karşı yürüdü

 ANTALYA'da aralarında siyasi partiler, milletvekili, meslek örgütleri, sanatçılar ve platformların da bulunduğu yaklaşık 50 örgütün biraraya gelmesi ile oluşturulan Barış Bloku, 'Sarayın Savaşına Karşı, Acil Barış Acil Demokrasi' yürüyüşü düzenledi. 

HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluç'un da yer aldığı yürüyüşe yaklaşık 1000 kişi katıldı. Aydın Kanza Parkı'nda toplanan kalabalık, ellerinde pankartlarla Güllük ve Cumhuriyet Caddesi'nden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Sloganlar eşliğinde yürüyenlere, çevredeki bazı esnaf ve yoldan geçen araçtakiler destek verdi. 

Cumhuriyet Meydanı'nda Antalya Barış Bloku adına konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti hükümetini eleştirdi. Gürgöz, "Tayyip Erdoğan'ın sandık hayranlığı 7 Haziran seçimlerine kadarmış. Halkın iradesine tahammülsüzlüğün sonuçlarını bugün bütün ülke halkı olarak yaşıyoruz" dedi. 

Grup açıklamanın ardından dağıldı.


Gaziantep'te teröre tepki yürüyüşü

GAZİANTEP'te Ülkü Ocakları üyeleri tarafından teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla gece saatlerinde Ordu Caddesi'nde bir araya gelen Ülkü Ocakları üyesi 30 kişi, Gaziantep Orduevi önünde İstiklal Marşı okudu. Kalabalalık daha sonra sloganlarla İnönü Caddesi'ne kadar yürüdü. Trafikte ilerleyenler sürücülerin de klakson çalarak destek verdiği yürüyüşte kalabalık, bir süre sonra dağıldı. Bu arada polis, olası gerginliğe karşı HDP İl Başkanlığı önünde güvenlik önlemi aldı.


Sivas'ta 'terör' tepkisi
 SİVAS'ta Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları üyeleri, Hakkari'de PKK'lı teröristler tarafından askere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyı protesto etti.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde şehit ve yaralı askerlerin olduğu haberini alan Sivas Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyeleri gece saatlerinde sokağa döküldü. Dev Türk bayrakları açarak İnönü Bulvarı üzerinde yürüyüşe geçen grup, PKK aleyhine çeşitli sloganlar attı. 50'inci Yıl Kavşağı üzerinde İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra sloganlar atarak kent meydanına yürüdü. Gruba yoldan geçen araçlar ve bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlarla destek verdi. Kent meydanında yaklaşık 250 kişilik grup adına basına açıklaması yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Bilal Yıldırım, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Gecenin bu geç saatinde herkesin evinde yatıp televizyon karşısında gelen şehit haberlerine 'vah' diyerek izlediği günlerde sadece milliyetçilerin sesi çıkmıştır. Buradan aziz milletime şunun çağrısını yapıyorum. O dağda şehit olanların içerisinde AK Partilisi, Büyük Birlik Partilisi, Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş insanlar da var. Yani bu memleketin çocukları var. Siyasi ikbal ve koltuk sevdası uğruna bu aziz milletin insanlarını birbirine kırdırmak isteyenlere buradan açık cevap veriyoruz. Biz sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz" dedi. Grup basın açıklaması sonrasında şehitler için dua etti.


Düzce'de terör tepkisi

DÜZCE'de, Hakkari Dağlıca'da PKK terör örgütünün saldırısının ardından şehitlerin olduğunu öğrenen gençler 50 araçla kent merkezinde konvoy oluştururken, Atatürk anıtının önünde toplanarak teröre tepki gösterdiler.

Düzce Aziziye Mahallesi'nde oturan gençler, Dağlıca'da yaşanan terör saldırısında şehitlerin olduğunu öğrenince teröre tepki gösterdiler. Yaklaşık 50 araçla konvoy oluşturan gençler kornolar çalarak Anıtpark Meydanı'na geldiler. Atatürk anıtının önünde Türk bayraklarıyla toplanan gençler, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudular. PKK terör örgütüne tepki gösteren gençler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attılar.

Erdemli'de terör saldırısı protesto edildi

 MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde yaklaşık 1500 kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Mersin-Antalya Karayolu'nu trafiğe kapatarak Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde gerçekleşen terör saldırısını protesto etti. Gösterici grup, Diyarbakır-Antalya seferini yapan otobüse taşla saldırdı. Otobüs göstericilerin arasından geçerek uzaklaşırken, olayda yaralanan olmadı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen grup, akşam saatlerinde Erdemli Kaymakamlığı önünde toplandı. Yaklaşık 1500 kişilik grup, bir müddet terör örgütü PKK aleyhine slogan attıktan sonra, Mersin-Antalya Karayolu'nu çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atan grup, Diyarbakır-Antalya seferini yapan bir otobüsü durdurmak istedi. Otobüsün yola devam etmesi üzerine bazı göstericiler, otobüse taş atarak saldırdı. Camları kırılan otobüs, göstericilerin arasından devam ederek uzaklaşırken, olayda yaralanan olmadı. 

PKK aleyhine slogan atarak eski devlet hastenesine yürüyen grup, eyleme devam ediyor.