Çocukların eğitim alması durumunda kendisine eleman bulamayacağını bilen terör örgütü PKK, kendine ilk olarak eğitim yuvalarını hedef aldı. Bölgedeki okulları ateşe veren ve çocukları okulsuz bırakan terör örgütü, eğitim alamayan çocuklara da para karşılığında molotof kokteyli hazırlatmaya başladı. 

Oysa daha geçen eğitim yılında o çocuklar çözüm süreciyle gelen barış sayesinde hayata farklı bakıyorlardı. Silahın, şiddetin olmadığı yarınların hayalini kuruyorlardı. Bugün molotof kokteyli hazırladıkları o minik ellerle, okul sıralarında hayallerindeki barışın, huzurun resmini çiziyorlardı. Onların hayallerinde silah değil, çiçekler vardı. 

KÜÇÜK YAŞTA SÖMÜRÜ 

Bundan rahatsız olan ve çocukların beynindeki bu algıyı yıkmak isteyen PKK, onları önce okullarından mahrum bıraktı sonra da onlara para vererek molotofkokteyli hazırlatmaya başladı. Zırhlı polis aracından çekilen görüntülerde bir evin duvarının dibine gizlenen çocuklar yaptıklarının ne olduğunun farkında bile değil. Yaşları 7 ila 10 arasında değişen 6 çocuk, ellerine verilen 5-10 lira karşılığında örgüt üyelerine molotofkokteyli hazırlıyorlar. 

HDP 3 maymunu oynuyor

Bölgede huzurun yeniden tesisi için yapılan operasyonları eleştiren ve ‘Çocuklar ölüyor’ diyen HDP’nin, çocuklara molotof hazırlattıran terör örgütüne yönelik tek bir söz söylememesi dikkat çekiyor. Çocukların şiddetin ve savaşın bir parçası haline getiren örgüte karşı sessiz kalmayı tercih eden HDP, bölgede bugüne kadar onlarca okulun 
teröristler tarafından yakılmasına da herhangi bir tepki verilmedi.