Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriyi imzalayan 733 akademisyenle ilgili soruşturma dosyaları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde toplandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde ifade işlemlerine de başlandı. Dosyayı yürütmek üzere İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü bünyesinde deneyimli polislerden oluşan özel bir ekip kuruldu. 10 kişiden oluşan özel ekip, hafta başından itibaren ifade işlemlerine başladı. Akademisyenlerin peyderpey ifadeye davet edilecekleri belirtildi. 

İFADELER ALINMAYA BAŞLANDI 

Fidan, 733 akademisyen hakkındaki soruşturmayı “Teröre yardım ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlamaları çerçevesinde yürütüyor. Akademisyenlere Fidan tarafından ders niteliğinde sorular soruluyor.

ADVERTISING

İŞTE O 15 SORUDAN DiKKAT ÇEKENLER! 

PKK sizce terör örgütü mü? 

Bildirinin yayımlanacağını önceden biliyor muydunuz? 

Bildiriyi imzalamadan önce okudunuz mu?  

Bildiriyi KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat'ın 'tüm aydın ve demokratik çevrelere Kürtlere öz yönetim ilanlarına sahip çıkma' çağrısı üzerine mi imzaladınız? 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizce katliam mı yapmaktadır? 

İmzaladığınız metinde geçen 'bu suça ortak olmayacağız' ifadesinden kastınız nedir? Terörle mücadele eden güvenlik güçleri 'suç' mu işliyor? 

Bildiride geçen 'açlığa ve susuzluğu mahkum etmekte, yerleşim yerlerine savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak yaşam hakkı özgürlük ve güvenlik hakkı işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere anayasa ve taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alınmış olan hemen tüm hak ve özgürlükleri ihlal etmektedir' ibarelerinde belirtilen hakkı kem engellemekte kim bu ihlalleri yapmaktadır? 

İmza attığınız için pişman mısınız? 

Hilal Yıldırım - Akşam