Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'in il merkezinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.


Ülkeyi daha da güçlendirmek zorunda olduklarını ifade eden Elvan, Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olmasına rağmen, hala istikrar adası olmaya devam ettiğini kaydetti.

Elvan, Diyarbakır'da öğrencilerin karne alımı esnasında terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıyla ilgili, şöyle konuştu:

"Terör örgütüne yönelik mücadelemiz devam ediyor. Bakınız bugün sabah öğrenciler karnelerini alırken o şerefsizler, o ahlaksızlar, o vatan hainleri, çocukların karne alması esnasında okula bomba atmaktan dahi çekinmiyorlar. Milletimizin bu konuda çok uyanık olması lazım. Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü, üniter devlet yapımızı bozmaya çalışanlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Evet Silopi'de aşağı yukarı temizlik harekatı büyük ölçüde tamamlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde Cizre'de de Sur'da da diğer ilçelerimizde de bu temizlik harekatı tamamlanacak ve son bir terör örgütü mensubunu yok edinceye kadar mücadelemizi devem ettireceğiz."

Gelecek nesillere iyi bir ülke emanet edebilmek için birlikte çalışıp güç sarf edeceklerini aktaran Elvan, "Düşünün bir taraftan o yiğit askerlerimiz emniyet mensuplarımız terör örgütüne yönelik mücadele verirken diğer taraftan çoğunluğu devletin üniversitelerinde devletin maaşını alan akademisyenler sanki bu terör örgütü bu ülkede çocukları öldürmüyor, insanları, yaşlıları öldürmüyor gibi bir açıklama yapma gereğini hissediyorlar. O insanlar utanmalılar. O bildiriye imza atanlar utanmalılar. Yapılanları görmezden gelenler utanmalılar diye düşünüyorum." dedi.

AA