Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nin sokağa çıkma yasağı süren Kaynartepe Mahallesi'nde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlarda, aralarında keskin nişancı tüfeği Kanas'ın da bulunduğu silah ve patlayıcılar ele geçirildi. Operasyonları Diyarbakır'da bulunan Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de takip etti. Yasaklı bölgede bulunan 6 okulda açık öğretim lise ve ortaokul sınavları da ertelendi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde 15 Mart günü sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kaynartepe Mahallesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor. Dün askerlerin de zırhlı araçlarla destek verdiği operasyonlarda, daha önce PKK'lıların kullandığı belirtilen evlerde yapılan aramalarda keskin nişancı tüfeği Kanas'ların da bulunduğu çok sayıda silah, roketatar, bomba yapımında kullanılan malzeme ve mühimmat ele geçirildi. Mahallede bulunan ve bomba tuzaklı barikatlar emniyetli bir şekilde imha çalışmaları devam ederken, askerler zırhlı araçlarla stratejik bölgelerde konuşlandırıldı. Gün boyu mahalle üzerinde uçuş yapan helikopterlerin aldığı görüntüler de anında kriz masasına iletiliyor.

Operasyonların sürdüğü Koşuyolu Caddesi üzerinde bulunan yaya üst geçidine Türk bayrakları asıldı.
LEKESİZ, DİYARBAKIR'DA

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, bu sabah saatlerine Diyarbakır'a geldi. Bağlar'da süren operasyonlar hakkında İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'dan bilgi alan Lekesiz, operasyonları kriz masasından da canlı olarak izledi.

SINAVLAR ERTELENDİ

Sokağa çıkma yasağı bulunan Kaynartepe Mahallesi'ndeki açık öğretim lisesi ve ortaokulu sınavları da Bölge Sınav Yürütme Komisyonu kararı ile ertendi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Bağlar İlçesi'nde 19-20 Mart 2016 gerçekleştirilecek Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu sınavlarının yapılacağı Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunus Emre İlkokulu, Koşuyolu Ortaokulu, Hüseyin Uluğ İlkokulu, Fatih İlkokulu ve Fatih Ortaokulu'nda yapılacak sınavların bakanlığımızca belirlenecek ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelenmesi valiliğimizce uygun görülmüştür" denildi.