Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Başkomutan'' sıfatıyla Çankaya Köşkü'nde verdiği ilk 30 Ağustos resepsiyonunda, AK Parti Kongresi'nde dediği gibi 77 milyona el uzattı. Köşk'ün bahçesinde düzenlenen resepsiyona siyaset, iş dünyası, sanat ve spor camiasından 3 bin 500 davetli katıldı. 

ELİTLERİN RESEPSİYONU DEĞİL  

Erdoğan "77 milyona elimi uzatıyorum" sözünü kanıtlarcasına 30 Ağustos Resepsiyonu'nda toplumun tüm kesiminden gelen davetliler ile tek tek tokalaştı. Holding patronundan muhtara, Genelkurmay Başkanı'ndan rütbesiz askere kadar herkes ilk kez bir Köşk resepsiyonunda temsil edildi. Öğrenci, sporcu, sanatçı, işadamı, asker, sivil, bürokrat, siyasi, engelli, aktör ayrımı yapmayan Erdoğan, "Milletin Başkanı" olduğunu gösterdi. 

HER BÖLGEDEN BİR MUHTAR GELDİ  

Konuklar arasında Aydın Doğan, Ali Sabancı, Jak Kamhi, Bülent Eczacıbaşı gibi iş dünyasının ağır toplarının yanı sıra engelli vatandaşlar, yedi bölgeden temsilen muhtarlar ve genç öğrencilerin de bulunması dikkat çekti. Erdoğan adeta, toplumun tamamını kucakladığı mesajını resepsiyonda veriyordu. Gençler ve engellilere özel ilgi gösteren Erdoğan sanatçıları da kırmadı. Onlarla tek tek poz verdi.

Resepsiyonda Zafer Bayramı'nın şarkısı olarak bilinen ve Atatürk'ün de en çok sevdiği eserlerden olan Yemen Türküsü çalınırken, Erdoğan da sanatçı Yavuz Bingöl ile beraber bu türküye eşlik etti. Bu sahne resepsiyonun en renkli anları olarak kayıtlara geçerken, daha önce Erdoğan'ın iftar davetine katıldığı için eleştirilen Yavuz Bingöl yine nefret söylemlerinden nasibini aldı. Yavuz Bingöl'ün Cumhurbaşkanı'yla düeti, bazılarını bir kez daha rahatsız etti. 

HAKARET VE TEHDİT MESAJLARI


Atatürk'ün mekanında, O'nun en çok sevdiği türkünün seslendirilmesi Türk halkının iradesini kabullenemeyen kesimleri yeniden sinirlendirdi. Her fırsatta kendi yaşam özgürlüklerine yapılan müdahaleden ve hükümet merkezli mahalle baskısından şikayet edenler, Bingöl'ü hedef tahtasına koydu. 

Sanatçıya telefonu ve sosyal medya üzerinden gönderilen hakaret ve tehdit dolu mesajlar, "Bu ne yaman çelişki" dedirtti. Yavuz Bingöl, kendi meslektaşlarından bile tepkiler alırken, bu haksız saldırıdan bunaldı. Telefonlarını kapatıp mahalle baskısından kaçmak ve kafasını dinlemek üzere annesinin evine kapandı. 

ANNE EVİNE GİTTİ

Sanatçı Yavuz Bingöl, daha önce Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na adaylık sürecinde verdiği iftara katılmıştı. Bunun üzerine eleştirilince "Filistin için gittim" demişti. Bingöl bu kez 30 Ağustos Resepsiyonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber Yemen Türküsü'nü söyleyince hedef tahtası oldu. 

Halkın iradesini hazmedemeyenler öfkelerini Bingöl'den çıkartmaya kalktı. Bingöl'ün telefonu sabaha kadar susmadı. Sosyal medyadan ise binbir türlü hakaret ve tehdit yağdı. Bunlardan sıkılan sanatçı ise çareyi annesinin evine kapanmakta buldu.
HABER7