Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, tecavüz, cinsel istismar, şiddet konularına kendisinin ve bakanlığının sıfır toleransı olduğunu söyledi.

Milli Türk Talebe Birliğinde (MTTB) "Cumartesi Sohbetleri" etkinliğine Bakan Ramazanoğlu, terör mağduru il ve ilçelerde Aile Sosyal Destek Projesini uygulamaya aldıklarını, projenin, her ailenin bir sosyal danışmanı olması temelinde ilerlediğini bildirdi.

"Aynı aile hekimi gibi. Oradan modellenmiş bir çalışma biçimi. 1.000 aileye bir sosyal danışman. Ailelerimizi ziyaret ediyor sonra o ailenin içeriden bir danışmanı oluyor" diyen Bakan Ramazanoğlu, bu danışmanların ailede daha yeni başlamış, dışarıya yansımamış ekonomik, sağlık ve eğitim problemleri, ensest vakalar, aile içi şiddet, aile içi tecavüz olayları gibi konuları başından tespit edeceklerini kaydetti.

Bakan Ramazanoğlu, projeyle 2019 ve 2023 hedefleri kapsamında yaklaşık 20 bin sosyal aile danışmanıyla tüm Türkiye'ye hizmet vereceklerini, bağımlılıkla ilgili çalışmaları da bu proje kapsamında yürüteceklerini belirtti.

"Bizzat bu davaları takip ediyorum"

Hedef kitlenin kadınlar, çocuklar ve gençler olduğunu vurgulayan Sema Ramazanoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Son bir kaç yıldır yaşadığımız bu tecavüzler, istismarlar bize yeni bir takım tedbirlerle bütün alanları kontrol altına almamız gerektiğini gösterdi. Dolmuşlara belki güvenlik kameraları koymamız lazım. Çocukların ortak yaşadığı mekanlarda güvenlik kameraları olması lazım. Oralardaki kişilerin hizmet içi eğitimlerle bir daha, bir daha elden geçirilmesi lazım. Tecavüz, şiddet, istismar, suistimal, cinsel istismar bu konularda sıfır toleransım var ve bakanlığımız da aynı şekilde. Bunları yapan, alet olan, bunlara vesile olan veya ihmalde bulunan herkesin en ağır cezayı alması için arkasındayım ve takipçisiyiz. Bizim bu konuda ve benim bu konuda ne bir en ufak korumamız böyle bir şey söz konusu olamaz, bugüne kadar olmadı. Hukuki olarak da bakanlığım bu davalara müdahil. Kendim de bizzat bu davaları takip ediyorum."