Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki yemin töreni istenmeyen görüntülere sahne oldu.

Cumhurbaşkanlığı yemin töreninden önce CHP Grup başkanvekili Engin Altay ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek arasında bir gerginlik yaşandı.

CHP'Lİ ALTAY USUL TARTIŞMASI İSTEDİ, ÇİÇEK REDDETTİ

Usul tartışması isteyen Altay'a itiraz eden Çiçek, "Bugün tartışma imkanımız yok. Bugünkü toplantı olağanüstüdür ve törensel mahiyette bir toplantıdır. Usul açısından da teamül açısından da imkanı yoktur. Katılırsınız katılmazsınız ben bu töreni icra edeceğim" dedi.

ÇİÇEK'E İÇ TÜZÜK KİTAPÇIĞI FIRLATTI
Çiçek'in bunu kabul etmemesi üzerine, elindeki Meclis İç Tüzük kitabını yere fırlatarak beraberindeki CHP'lilerle Meclis Genel Kurul'unu terk etti. Bu sırada AK Parti sıralarından yuh sesleri yükseldi. CHP'lilerin çıkmasının ardından Erdoğan, Genel Kurul salonuna ayakta alkışlanarak geldi. 


chp-meclis-yemin-.jpg

DEMİRTAŞ'TAN KİTAP FIRLATMAYA TEPKİ

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP'li Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı yemin töreni öncesi Başkanlık Divanı'na Anayasa ve İçtüzük kitapçığını fırlatmasıyla ilgili "Böylesine bir günde protesto veya katılmama gibi bir tavır anlaşılırdır, parti kararı olarak yapmışlarsa ona saygı duyarız ama kitapçık fırlatma nezaket ötesi bir durumdur" dedi.