Taşeron işçi ne zaman kadroya geçecek, taşeron işçinin kadroya geçmesinde yeni düzenleme olacak mı sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu son dakika açıklama yaparak yanıt verdi. Geçtiğimiz aylarda kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili karar sonrasında gelişmeler devam ediyor. Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun taşeronlar ile ilgili son durum açıklamasında bulundu. 

TAŞERON İŞÇİ SON DAKİKA HABERLERİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklamada; 'Kıdem tazminatında adaletin sürdürülebilirliğin olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturabilmiş değiliz. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşeceğiz' dedi. Taşeron işçilerle ilgili olarak da "kamu personeli reformunu bir bütün olarak ele alacağız" dedi.
TEK ÇATI ALTINDA TOPLANCAKLAR
Merakla beklenen Taşeron İşçi Kadroları ile ilgili olarak hükümetin kamu çalışanları kanununda devrim gibi bir değişiklik yapacağı bu anlamda “devlet memurluğu” kavramını baştan aşağı değiştireceği ifade ediliyor.  Muhalefetle görüşmeleri sonrasında muhalefet partileri ile anlaşması durumunda, 657 sayılı kanununda çok kapsamlı bir değişikliğe gideceği öğrenildi. Bu değişiklik ile  “devlet memuru” kavramı yerine “kamu çalışanı” kavramını getirilirken, memurlar, işçiler, sözleşmeliler, kadro karşılığı sözleşmeliler “kamu çalışanı” adı altında tek bir statüde toplanacaklar.
3 BİN 500 TAŞERON İŞÇİ KADROYA ALINDI
Kadroya geçişler ile ilgili kamu kurumdan ilk kadroya geçiş gerçekleşti. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan 3 bin 500 taşeron işçi törenle kadroya alındı. Törene Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan 3 bin 500 taşeron işçinin kadroya alım töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Yol-İş Başkanı Ramazan Ağar’ın katılımıyla Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

KADEMELİ GEÇİŞ SİSTEMİ OLACAK
Tasarının ilk halinde 1 Kasım 2015'ten önce işe girenlerin düzenlemeden yararlanacağı yer alsa da bu tarihten sonra işe girenlerinde kamuya alınabileceği bir yapı oluşturulacak. Kademeli bir kadroya geçiş sistemi olacak. Star'ın haberine göre, taşeron çalışmasına ilişkin değerlendirmede bulunan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, “Eğer bizim üzerinde çalıştığımız sistem olursa 1 Kasım veya 5 Kasım olmayacak. İlk önce 1 Kasım öncesindekiler kadroya alınacak. Sonrasında diğerleri. Bunun için kamu kuruluşlarının talepte bulunması gerekiyor. Örneğin Sağlık Bakanlığı 10 bin ilave personel talep ettiğinde 1 Kasım sonrasında işe başlayanlar içerisinden bu kadar kişiye daha vize verilerek kadroya geçirilecek” dedi.