Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümünde çekilen "Sokağa çıkın, hayatı durdurun" klibinde yer alan sanatçı Tarık Akan, gazeteci Banu Güven ve CHP'den milletvekili adayı Tayfun Talipoğlu, DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili Beyaz TV'nin sorularını cevapladı.

Tarık Akan adliyeyi basarak savcıyı odasında katleden o teröristlere, 'terörist' diyemedi. Banu Güven, "olayın netleşmesi lazım" derken Talipoğlu, "Savcı için çekilecek klipte oynamam" ifadelerini kullandı.


TARIK AKAN: TERÖRİST DİYEMEM

"Ben öyle bir laf kullanmak istemiyorum" diyen Tarık Akan 'Yapılan eylem yanlış oraya girmeleri yanlış diyorum, Ben onların için terörist lafını kullanmam' dedi.

BANU GÜVEN: OLAY NETLEŞSİN

Bir başka isim Banu Güven ise "Adliye basan DHKP-C'lilere terörist diyor musunuz?" sorusuna 'Bu sorduğunuzun cevabını adliyede baskında tam olarak ne yaşandığını görerek vermek isterim. Bu plan nasıl sonlanmıştır eylem düzene karşı bir eylem burada kimsenin kanının dökülmemesi gerekirdi' cevabını verdi.


TAYFUN TALİPOĞLU: SAVCININ KLİBİNDE OYNAMAM

Berkin Elvan için sokağa çıkma çağrısı yapan klipte oynayan CHP'den milletvekili aday adayı olan Tayfun Talipoğlu da 'Berkin Elvan için yapılan bir klibin benzeri şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için de yapılsa oynar mısınız? sorusuna 'Hayır oynamam' cevabını verdi.



(Kaynak: Beyaz TV)