25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü nedeniyle, bir grup kadın İstiklal Caddesi’nde düzenlediği basın açıklamasında; “Kadınlar üzerinden siyaset yapılmamalı. Bu şiddeti körüklüyor, besliyor ve büyütüyor” denildi.
Yüzlerine şiddet mağduru makyajı yapan kadınlar, 15.00’de, ‘Kadınlar barış istiyor’, ‘Kimsenin mağduru olmayacağız’ yazılı dövizler açtı. Kadınlardan biri, temsili kefen giyip, yere yattı. Yeşil Sol Kadılar isimli grup adına basın açıklaması yapan Ayla Şeşan;
“Aile içinde ve dışında kadına şiddeti meşrulaştıran  kadını erkeğe daha fazla bağımlı kılan, eğitim, sağlık, istihdam, güvenlik gibi alanlardaki iki yüzlü devlet politikalarına, militarizme, erkek şiddetine, kadın tecavüzleri ve cinayetlerine isyan ediyoruz” diye konuştu.
Ekim ayında kadınlara yönelik şiddet bilançosunu da açıklayan Ayla Şeşan;
“Erkekler geçtiğimiz ekim ayında, 22 kadın, iki erkek öldürdü. 16 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti. 20 kadını yaraladı, altı kadın ve kız çocuğunu taciz etti. Bu kadınların yüzde 54’ünü kocaları ve nişanlıları öldürdü. Kadınların yüzde 23’ü boşanmak istedikleri için öldürüldü” dedi.