Sürücüler Dikkat!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), MOBESE ve trafik görevlilerinin araç plakalarına yazdığı cezalardan vatandaşların daha hızlı haberdar edilmesi için cep telefonlarına mesaj göndermeye yönelik çalışma yapıyor.

Türkiye'de yılda ortalama 11 milyon trafik cezası yazılıyor. Bu cezaların 5-6 milyonunu ise görevlilerin ve kameraların plakalara yazdığı cezalar oluşturuyor. EGM, plakalara yazılan cezaların vatandaşa geç tebliği ya da adreslerinde bulunmamaları nedeniyle tebligatların muhtarlara teslimi dolayısıyla, vatandaşın mağdur duruma düşmesi üzerine, ceza bilgisinin elektronik ortamda ulaştırılması için çalışma yapıyor. Emniyet, bu doğrultuda plakalara yazılan cezalardan vatandaşların daha hızlı haberdar edilmesi için cep telefonlarına bilgi mesajı gönderme konusunda çalışmalarını hızlandırdı.

Bu konudaki çalışmalar devam ederken, tebligat anlamına gelmeyecek telefon mesajlarında, araca hangi tarihte, hangi trafik kuruluşunca ne kadar ceza yazıldığına dair detaylı bir bilgilendirme yapılacak. Bilgi mesajlarının yanı sıra tebligatlar da yine yazılı olarak, posta yoluyla iletilmeye devam edilecek.

Kendisine tebligat ulaşmayan ve ödeyeceği cezadan haberdar olmayan vatandaşlar, hem erken ödemeyle sağlanan indirimden faydalanamıyor hem de 15 günlük itiraz haklarını kaybediyordu.

Sistemin en kısa sürede devreye girmesi için çalışmaların sürdüğü bildirilirken, ileriki zamanlarda elektronik posta yoluyla tebligat göndermek için de çalışma yapılacağı öğrenildi.