Adana’da içme suyu ana boru hattının patlaması sonucu yolda oluşan çukura bir otomobil düştü. Sürücü araçtan güçlükle çıkarken, yol adeta göle döndü.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesine bağlı Aydınlar Mahallesi’ndeki Kıyıboyu Caddesi’nden geçen Çatalan İçme Suyu ana boru hattı patladı. Patlak nedeniyle su metrelerce havaya fışkırmaya başladı. Suyun basıncıyla yolda çökme meydana geldi. Soyadı öğrenilemeyen ve lokantacılık yaptığı belirtilen Aytekin adlı sürücü, o sırada 01 BZT 40 plakalı otomobiliyle iş yerine giderken açılan çukura düştü. Bir anda sular içinde kalan otomobilin sürücüsü, açık olan camdan dışarı çıkıp yüzerek kurtuldu.

Patlak nedeniyle Kıyıboyu Caddesi sular altında kaldı. Çevredeki vatandaşlar hemen polise ve ASKİ’ye haber verdi. Bu arada patlama nedeniyle sular, Aydınlar Mahallesi’ndeki bahçelere doğru akmaya başladı. Olay yerine gelen polis Kıyıboyu Caddesi’nde yolu tek taraflı trafiğe kapattı. Bölgeye gelen ASKİ ekipleri de iş makineleriyle olaya müdahale etmeye başladı. Ekiplerin çalışması sonucu akan su kesildi.

çukur.jpg

"BÖYLE BİR OLAY HAYATIMDA GÖRMEDİM"

Portakal bahçesinde bekçilik yapan Ozman Bozdemir adlı görgü tanığı, bir anda su borusunun patladığını ve o an yoldan geçen otomobilin açılan çukura düştüğünü belirterek, "Bir kişi canını zor kurtardı. Ben hayatımda ilk kez böyle bir olay görüyorum. İnanılmaz bir şeydi. Su metrelerce yukarıya fışkırdı, yol çöktü. Gözlerime inanamadım" dedi.

Sürücü ise, yoldan geçerken birden patlama olduğunu su birikintisinden geçerken yolun çöktüğünü söyleyerek, "Birden kendimi sular içinde buldum camdan çıkıp canımı kurtardım" diye konuştu.

Olay yerine gelen ASKİ ekipleri ise ilginç görüntülere neden oldu. ASKİ ekiplerinden bir kişinin, sabah erken saatlerde olay yerine geldiği için olay yerinde akan suyla yüzünü yıkaması dikkat çekti. Bir ASKİ görevlisi de, araçtan getirdiği pet şişelere su doldurdu. Meraklı vatandaşlar ise çöken yolun içinde sular altında kalan otomobili çekmek için birbiriyle yarıştı.