Suriye'nin Hatay sınırına çok yakın bir noktasında bulunan ve muhaliflerin elinde tuttuğu Bab el Hava Sınır Kapısı'na bir bombardıman düzenlenirken, Humus'ta da bir intihar saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu en az altı kişi yaşamını yitirdi.
Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na 4,5 kilometre mesafede bulunan Suriye'nin Bab el Hava Sınır Kapısı'nı bombaladı.

Ajans çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.

Uçakların, sınır kapısında bulunan Free Shop binası ile çevresini bombaladığı öne sürülürken, bölgedeki yaralıları almak için de Reyhanlı'dan çok sayıda ambulans Bab el Hava Sınır Kapısı'na gönderildi.

İLKOKULA SALDIRI

Öte yandan Humuş şehrinde de bir otomobile yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu en az altı kişi hayatını kaybetti.

İntihar saldırganının aracı Umm el Amed kasabasında bir ilkokul yakınlarında patlattığı belirtildi.

Uluslararası haber ajanslarına bir açıklama yapan adının açıklanmasını istemeyen bir valilik görevlisi, patlama sonucu bir dizi binanın hasar gördüğünü ve kurtarma operasyonlarının devam ettiğini belirtti.

Muhalefet yanlısı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden Rami Abdurrahman ise hayatını kaybeden altı kişinin arasında çocuklar da bulunduğunu söyledi. Ancak Abdurrahman ölenlerin kaçının çocuk olduğunu teyit edemediğini ifade etti.

Valilik yetkilisi ise ölü sayısının 10 olduğunu, bunların beşinin çocuk olduğunu söyledi.