Şüpheliyi kapı arkasındaki dürbününden izleyen ev sahibi ayakkabılarını kaptırmazken yaşanan olay güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Olay dün öğle saatlerinde Mehmet Akif Mahallesi, Cenk Sokakta bulunan bir binanın ikinci katında meydana geldi. İddiaya göre; giriş kapısının açık olmasını fırsat bilen Suriyeli bir kadın, apartmanın ikinci katına çıktı.

Etrafı kolaçan eden şüpheli, daha sonra kapının önündeki ayakkabıları gözüne kestirdi. Ardından kapının zilini çalarak evde kimsenin olup olmadığını kontrol etti. Bir süre kapı açılmayınca evde kimsenin olmadığını düşünen şüpheli, ayakkabıyı çantasına koymak istediği sırada kapıyı açan ev sahibi ile göz göze geldi. Ev sahibinin kapıyı açmasının ardından kısa süreli panik yaşayan kadın, yardım topladığını söyleyerek ev sahibinden para istedi. Ev sahibi önce kadının gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunu düşünerek kadına para verdi ve kapıyı kapattı. 

EV SAHİBİ KAPI ARKASINDAKİ DÜRBÜNDEN ŞÜPHELİYİ TAKİP ETTİ 
Suriyeli kadının hareketlerinden şüphelenen ev sahibi, kapının arkasındaki dürbünden kadını takibe aldı. Kapı kapandıktan sonra üst kata doğru yönelen kadın tekrar basamaklardan geri inerek seçtiği ayakkabıyı çantasına koymaya çalıştı. Bu sırada ev sahibi kapıyı açınca kadını suçüstü yakaladı. Ayakkabıları hızlıca yere bırakan kadın hiçbir şey olmamış gibi binadan çıkarak uzaklaştı.